PUTOVANJA

Znate li gdje se u svijetu najluksuznije odmara?

Privatni otoci za Robinsone Crusoe dubljeg džepa

necker island 
Nedjelja je naš dan za ekscesivno maštanje za vrijeme kojeg ne želimo čuti za granice i vodimo se za onom 'Pucaj prema mjesecu...' O da, upravo onom maštanju kakvo se nekad događalo oko pola tri ujutro, na klimavom molu u društvu najdražih i uz koju čašu vina previše. 

Maštanja koja nam daju neopisiv nalet adrenalina i osjećaj kako je sve moguće apsolutno su nužna i njihovi smo veliki pobornici, posebno onda kada ne ostanu samo na maštanjima već izrode suludo optimističnim idejama koje nam se možda isplate, a možda ne, no hrabrost je ipak karta na koju igraju najveći.

Ove nedjelje tako razmatramo neke magične opcije ljetovanja, no naglasak stavljamo na luksuz. Iako si većina nas ovakvo ljetovanje ne može priuštiti, privatni otoci su itekako stvarni i nisu rezervirani isključivo za slavne. Maknuti se od svijeta, ali povesti grupu najdražih ljudi zvuči kao raj, a koji su to otoci u potpunosti spremni za Robinsone Crusoe visoke klase, doznajte u nastavku.
 
Fregate Sejšeli
Fregate, Sejšeli
 
Na ovom otoku lako biste mogli susresti društvo kornjača jer njih oko 2.000 slobodno šeće uokolo, a vrijeme možete provesti i promatrajući na tisuće tropskih ptica. Fregate otok bogat je upravo florom i faunom, a posjetiteljima nudi i ljupku mogućnost večere u restoranu na drvetu... Sve to za 24.000$ po noći. Kapacitet je do 45 gostiju.
 
Melody Key
Melody Key, Florida Keys
 
Da privatni raj ne mora nužno biti smješten samo izoliranim dijelovima dalekog oceana dokazuje i američki Melody Key. Ekološki osviješten otok koristi isključivo solarnu energiju i filtriranu vodu iz oceana. Brojne aktivnosti i blizina sjajnog noćnog života na Key Westu čini ovaj privatni otok odličnim odmorom za mlade. Cijena noćenja je 1.250$, a broj gostiju je svega desetak.
 
cayo espanto belize
Cayo Espanto, Belize
 
Samo dva sata leta udaljen od Miamija, Belize nudi nekolicinu vila, spa tretmane, osobne kuhare i prekrasne plaže. Cijena noćenja se kreće od 13.500$ pa sve do 19.500$ i otok je koncipiran tako da stane 18 gostiju.
 
musha cay bahami
Musha Cay, Bahami
 
Prekrasna oaza na jugu Bahama u vlasništvu je poznatog mađioničara Davida Copperfielda, a za visoku cijenu od 57.000$ za noć, dvadesetak gostiju može uživati u 12 soba i 13 kupaonica, jet ski-jevima, brodovima, lovu na blago, kao i u privatnom drive-in kinu.
 
necker island
Necker Island, Britanski Djevičanski otoci
 
Još jedan izolirani raj u vlasništvu poznatog mogula jest otok Necker. Richard Branson pobrinuo se da 30-ak gostiju na njegovom otoku ima doista sve. Infinity bazeni, teniska igrališta, ronjenje, surfanje... Sve je dostupno za 65.000$ po noći.
 
laucala
Laucala, Fidži
 
Jedan od najskupljih otoka definitivno je prekrasan Laucala. S vrhunskim golf terenima, preko 300 zaposlenika koji se nalaze na susjednom otoku te vlastitom farmom hrane, Laucala će vas koštati neskromnih 150.000$ po noći i smještajem za 80 gosti.
  
 
M.M.
Foto: Harpers Bazaar
Objavljeno: 07.06.2015. u 11:00
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p