PUTOVANJA

Znate li kako izgleda najljepši park Europe koji uskoro otvara svoja vrata?

Proljeće u punom sjaju!

Proljeće je po mnogima najljepše godišnje doba, posebno za boravak u prirodi koja tada pokazuje svu svoju raskoš. Već neko vrijeme su nam feedovi prepuni raznog proljetnog cvijeća pa smo odlučili istražiti koje su destinacije apsolutni hit ako želite uživati u čarima ovog prekrasnog godišnjeg doba! Jednu takvu zanimljivu lokaciju koju ne planiramo zaobići ovog proljeća pronašli smo u Nizozemskoj!

Nizozemska se već godinama nalazi na samom vrhu liste destinacija koje treba posjetiti upravo na proljeće. Mnogobrojni kanali, vožnja biciklom, romantični i živi gradovi i naravno tulipani opravdano su postavili ovu državu na vrh te liste. Ako još niste upoznali ovu zanimljivu i inspirativnu državu i njen najposjećeniji grad Amsterdam sada ćemo vam dati još jedan razlog više da to učinite što prije.

Kao što smo rekli simbol Nizozemske su tulipani, a cijela država poznata je po uzgoju i izvozu cvijeća. Zato se upravo ovdje nalazi najljepši vrt u Europi, a moguće i u svijetu. Dok je čitava Nizozemska prekrivena poljima rascvjetanih tulipana, u parku Keukenhofu udaljenom samo pola sata od Amsterdama, možete vidjeti njihovo najraskošnije izdanje. Radi se o povijesnom imanju, čija prošlost seže čak u 15. stoljeće, a u 19. stoljeću nizozemski pejzažni arhitekti redizajnirali su vrtove oko dvorca Keukenhof gdje se od polovice prošlog stoljeća održavaju spektakularne izložbe nizozemskih cvjećara. Tijekom više od 70 godina postojanja ova lokacija se prometnula u pravu turističku atrakciju koja svake godine privlači tisuće posjetitelja vrtovima uređenim s preko 7 milijuna lukovica.

Kako posjetiti ovu predivnu cvjetnu oazu?

Sezona u Keukenhofu traje od kraja ožujka do početka svibnja, a ove godine park je otvoren od 23. ožujka pa sve do 14. svibnja, a različite opcije za posjet možete potražiti ovdje. Tematske izložbe, organizirane brodske ture i šetnja kroz beskonačna polja šarenog cvijeća samo su dio iskustva koje će obuzeti sva vaša osjetila. Dakle, ako ste planirali ove godine posjetiti zemlju tulipana ove je najbolje razdoblje da to i učinite.

Foto: Instagram
Objavljeno: 07.03.2023. u 15:53
Tagovi: Nizozemska

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p