PUTOVANJA

Znate li koje su najljepše plaže svijeta?

TripAdvisor objavio je listu najtraženijih plaža u 2019. godini!

Iako se kalendarski još uvijek nalazimo u zimskom periodu, proljeće kuca na vrata, a samim time i najdraže ljeto sve je bliže. To godišnje doba volimo iz puno razloga, a jedan od glavnih razloga zasigurno je dugotrajno i bezbrižno izležavanje na prekrasnim i inspirirajućim plažama.

Kada govorimo o ljetu, je li moguće spomenuti to godišnje doba bez asocijacije na lijepe i sanjive plaže? Plaže su jedna posebna mjesta na kojima zaboravimo na stvarnost i užurbanu sadašnjost te se u potpunosti prepustimo uživaju, sanjarenju i odmaranju. Osim što nas u potpunosti relaksiraju, također nas podsjete na ljepotu prirode koja nas okružuje i jedinstvene trenutke koje nikako ne bi smjeli propuštati. TripAdvisor je popularna platforma za ocjenjivanje, od hotela i restorana, pa sve do mjesta, u ovom slučaju plaža. Ono što je posebno atraktivno kod ove platforme je činjenica kako su ocjene proizašle ih osobnog iskustva posjetitelja, što ih čini autentičnima i vjerodostojnima. Najljepše plaže svijeta za 2019. godinu izabrali su upravo korisnici, odnosno posjetitelji, a nastavku smo izdvojili sedam najatraktivnijih.

Baia do Sancho, @christianmarxen

Baia do Sancho nalazi se u magičnom Brazilu te se već nekoliko godina uzastopno nalazi na vrhu najljepših svjetskih plaža. Kristalno čisto more, netaknuta priroda te impresivan pogled samo su neke od karakteristika ove plaže, a za ovom sjajnom plažom puno ne zaostaje niti plaža Varadero na Kubi. Ova ljepotica je jedna od najpoznatijih plaža na Kubi, a također ju karakterizira savršeno bistro more i prekrasan bijeli pijesak. Varadero osim svoje ljepote, posjeduje i kultni status jer su se upravo na ovoj plaži kupale neke od najpoznatijih poznatih ličnosti što je samo doprinijelo cjelokupnoj popularizaciji. Sljedeća plaža nalazi se na Arubi, a riječ je o plaži Eagle koja je, kao i prethodne, poznata po čistom moru i bijelom pijesku, ali i divi-divi drveću te morskim kornjačama koje su vrlo pitome i druželjubive, pa bez straha možete uživati u njihovu društvu.

Eagle, @love.beaches

U Španjolskoj se nalazi plaža La Concha koja nosi titulu najljepše u Europi, a njezina posebnost leži u tome što je smještena u samom centru grada i prostire se na više od 1200 metara što je ujedno čini i jednom on najvećih. Bez obzira na činjenicu kako je smještena u samom centru, ova plaža je iznimno čista te sjaajan odabir za odmor. Na otocima Turks i Caicos nalazi se Grace Bay, plaža koja je prošle godine ponijela titulu najljepše, a moramo priznati da ona to doista i je. Tirkizno more, bijeli pijesak, mir i sunce su sve što je jednoj plaži potrebno kako bi postala raj na zemlji. U Miamiju se nalazi plaža zanimljivog imena, Clearwater, a poznata je po čistom i mirnom moru, dok se plaža Spiaggia dei Conigli nalazi na živopisnoj Siciliji te je poznata po jednom od najljepših pogleda, mekanom bijelom pijesku i čistom moru. Na ovoj plaži se također možete susresti s kornjačama po kojima je i najpoznatija.

Spiaggia dei Conigli, @frafacchinetti

Varadero, @_varaderobeachLa Concha, @ladyaddict

 

Foto: Instagram
Objavljeno: 01.03.2019. u 15:41
Tagovi: ljeto, plaže

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p