PUTOVANJA

Znate li zašto je talijanska plaža Cala Marioulu proglašena najljepšom na Mediteranu?

Čarobna destinacija koja ostavlja bez daha

Talijanska Sardinija drugi je talijanski otok po veličini koji već godinama predstavlja jedno od elitnih i najpopularnijih ljetovališta u Europi, a ono što najviše privlači turiste tijekom cijele godine jesu predivne kristalno bijele plaže, tirkizno more i specifična atmosfera ovog čarobnog talijanskog otoka.

A upravo se na ovom talijanskom otoku nalazi po mnogima uvjerljivo najljepša plaža Mediterana; Cala Marioulu svoje je mjesto pronašla na istočnoj obali Sardinije, u provinciji Nuoro. Ova bajkovita plaža od sitnog šljunka okružena je velebnim vapnenačkim stijenama potpuno prekrivenim mirišljavim mediteranskim biljem koje uz bogatu kulturu, okolna pitoreskna mjestašca i nevjerojatnu gastronomiju pruža neponovljivo, autentično mediteransko iskustvo za kakvima brojni tragaju. Stjenovito morsko dno plaže Cala Marioulu izrazito je pogodno je za sve one koji uživaju u ronjenju; kristalno čisto more i velika vidljivost na ovoj lokaciji učinila je ronjenje jednim od najpopularnijih aktivnosti na otoku, a prekrasne stijene koje izviruju iz mora tvore otočiće do kojih možete s lakoćom i otplivati.

Posjetite obližnji gradić Orosei i izgubite se u malenim, šarenim kalama, posjetite neke od najcjenjenijih mediteranskih restorana i uživajte u domaćim, tradicionalnim specijalitetima ovoga mjesta. S obzirom na to da na Calu Marioulu svake sezone pristiže sve više turista iz različitih dijelova svijeta, a da će ova sezona očekivano biti znatno slabija, upravo je ovo ljeto idealno za posjet ovoj svjetski popularnoj plaži koja, sigurni smo, posebno lijepo izgleda kada je pošteđena od ogromnog broja posjetitelja.

Objavljeno: 21.06.2020. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p