PUTOVANJA

Žuljana: Čarobno mjesto na jugu Jadranske obale koje krije neke od najljepših plaža koje ste ikada vidjeli!

Savršeno mjesto za tih i miran odmor iz snova
Ako svoja slobodna ljeta i godišnje odmore najviše volite provoditi na samom jugu zemlje, svakako savjetujemo da ne zaobiđete prelijepi poluotok Pelješac! Smješten na pola puta između dva jadranska bisera - Splita i Dubrovnika, Pelješac je drugi po veličini poluotok u Dalmaciji koji se prvenstveno može pohvaliti svojom prekrasnom, mediteranskom klimom, što ga je učinilo idealnim mjestom za vinograde i proizvodnju vina. A upravo smo na Pelješcu pronašli neke od najatraktivnijh plaža u zemlji, a uvjerljivo najljepša uvala svoj dom je pronašla u malom pelješkom selu - Žuljane.
 
Sam pogled na ovo pitoreskno selo smješteno između dva planinska grebena osvojit će vas na prvu, a ono što ćete odmah primijetiti jest prekrasna uvala Žuljana koja je ujedno i najveća uvala u mjestu. Idealna za uživanje u morskim radostima cijeloga dana, ova veličanstvena plaža u potpunosti je formirana od finog pijeska, a glina i vapnenačke naslage koje su se godinama slijevale u ovo mjesto učinile su pristup moru nevjerojatno lijepim i mekanim i dakako, pogodnim za malu djecu koja će u ovoj uvali uživati u plićaku i nezaobilaznim igrama na pijesku! Sljedeća plaža koju morate obići definitivno je uvala Vučine koja zaista izgleda kao kakvo divlje mjesto koje se nalazi na drugom kraju planete, a koja je 1975. godine proglašena prirodnim rezervatom, i to zbog svoje netaknute ljepote koja će vas očarati na prvi pogled.
 
 
Slijedite li put iz lokalne crkve Gospe od Sedam Žalosti, pronaći ćete više manjih šljunčanih plaža koje su idealne za sve one koji traže mjesto s hladom, a koji vas na ovom mjestu prati tijekom cijelog dana. Ostale plaže nalaze se na samom rubu Žuljanskog zaljeva, ispod litice te su namijenjene individualcima i ljubiteljima adrenalinskih sportova. Svakako savjetujemo da se, ako posjetite ovo divno mjesto, zaputite prema utabanom puteljku koji vodi prema četiri stare crkve, a s kojeg se pruža veličanstven pogled na zalazak sunca preko zaljeva koji ćete pamtiti još dugo vremena! Više informacija o ovom mjestu potražite ovdje!

 
Foto: Instagram
Objavljeno: 01.06.2023. u 15:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p