DIZAJN I ARHITEKTURA

Romantične lutke koje će vas vratiti u djetinjstvo

Hrvatski brand 'Jasmina i lutkice' osvaja svojim radovima

Lutajući internetskim bespućima, jednog smo se dana susreli s nevjerojatno ljupkim hrvatskim proizvodom, za koji smo bili uvjereni da će osvojiti i staro i mlado. Radilo se o lutkama domaćeg branda Jasmina i lutkice, koji je svoju adresu prošle godine pronašao u Petrinjskoj 40 i od tada do danas u obliku krpenih damica topi srca zaigranih djevojčica, ali i njihovih majki, koje ovim romantičnim lutkama obožavaju ukrašavati vlastite domove.

Da su ove lutke nadišle sferu pukih igračaka, dokazuje nam njihova dizajnerica Jasmina Kosanović, koja svaki unikatni model izrađuje s posebnom ljubavlju, kombinirajući pritom drvo, tekstil i žicu. Ovim se poslom bavi već 15 godina, a svaka sezona prilika je za pokazivanje nekih novih modela, okupljenih u kolekcijama za proljetne, jesenske i blagdanske dane. 

U njenoj trgovini u centru Zagreba pronaći ćete i mnoge druge sanjive detalje, poput ilustracija još jednog domaćeg branda Irena Sophia ili ručno izrađenih ukrasa za djecu pod okriljem Dreamoholica. Jasmininu Facebook stranicu možete posjetiti ovdje.

 

H.B.

photo: Jasmina i Lutkice

 

Objavljeno: 15.02.2014. u 19:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p