LIFESTYLE

Sada je pravo vrijeme da napravite digitalni detox!

Koliko dugo možete izdržati bez mobitela i računala?

Ovih dana nedostatak socijalnog kontakta pokušavamo nadoknaditi onim virtualnima, pa tako osjećaj zajedništva dopire do nas gotovo svakim klikom. Također biti prisutan ovih dana postalo je od neizmjerne važnosti, pa ne dopuštamo da nam niti jedna vijest ili informacija kao takva ne promakne, no koliko je to zapravo za naše raspoloženje i općenito zdravlje dobro i poželjno?

Pravila po pitanju fizičkog zdravlja poprilično su jasna; odabir kvalitetnih namirnica i redovita tjelovježba nužni su ako želimo da naše tijelo bude u formi, no što napraviti kada je naše 'digitalno zdravlje' u pitanju? Baš kao i ono fizičko, tako i digitalno ovisi o našim izborima koje donosimo svaki dan. U svemu što radimo u životu ključna je ravnoteža, a ona se vrlo često zna izgubiti kada je zanimljiv sadržaj Interneta u pitanju. Trenutno glavni izvor naše zabave je virtualni svijet u kojem se vrlo lako izgubimo te satima iz njega zapravo ne izlazimo. Stalna izloženost raznovrsnim informacijama s vremenom postaje nešto što nas iscrpljuje te uvelike utječe na naše raspoloženje, pogotovo ako je riječ o stresnim i negativnim informacijama kao što smo ovih dana izloženi.

  Ponekad je nužno vratiti se u svoj svijet te barem na kratko biti 'isključen' kako bi se postigla svojevrsna ravnoteža i rasterećenje. Tako pokušajte za početak, svaki dan barem na sat vremena ugasiti mobitel, računalo, televiziju ili bilo koji drugi uređaj koji predstavlja digitalno doba te svoju pažnju usmjerite na aktivnosti koje ste sigurno zapostavili.

Knjige su sjajan način za ispunjavanje slobodnog vremena, a osim što ćete s njima vježbati moždane vijuge i poticati svoju kreativnost, također će djelovati na vas opuštajuće. Nadalje, sat vremena digitalnog detoxa možete iskoristiti i za vježbanje ili opuštajuću beauty rutinu, a za koju donedavno i nismo imali toliko vremena. Također smo sigurni kako ste neke omiljene hobije ostavili po strani ili već dugo razmišljate o razvijanju neke poslovne ideje, stoga zašto ih ne realizirati na jednom komadu papira? Vrlo brzo ćete stvoriti neku svoju rutinu koja će biti oslobođena svih kritika i komentara, a o kojima, ruku na srce, zaista previše ovisimo!

Objavljeno: 30.03.2020. u 11:50

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p