DIZAJN I ARHITEKTURA

Šarmantni caffe bar i galerija u srcu Istre

Mjesto koje morate posjetiti u Grožnjanu

 Grožnjan
 
U vrućim ljetnim mjesecima šarmantnim kamenim uličicama Grožnjana odzvanjaju jazz zvukovi najboljih svjetskih umjetnika. Svaki kutak ovog neopisivo šarmantnog i idiličnog istarskog gradića odiše jednom posebnom, neodoljivom art vibrom, kao da iza svakog balkona ili prozora ukrašenog cvijećem žive samo pisci, glazbenici i slikari.

Šarena vrata galerija i umjetničkih ateljea, koncertne pozornice na otvorenom, u žive nijanse ofarbani prozori, narančaste drvene stolice nasred ulice, antikna ulična rasvjeta, cvijeće koje krasi svaki ugao, poneki zaboravljeni kist na kamenom zidiću, svaki detalj odabran je pedantno kao da su se stanovnici Grožnjana namjerili da od svog malog kutka svemira stvore gradić koji će izgledati nestvarno, poput neke bajke ili razglednice.

Na glavnom trgu Grožnjana, s adresom Vincenta iz Kastva 2, s pogledom na fenomenalni pitoreskni krajolik načrčkan gradićima na brežuljcima te s morem čija se plava boja spaja s nebom na obzoru, smjestio se Kaya Energy Bar&Design. S fantastičnim interijerom koji obiluje namještajem od prirodnih i recikliranih materijala, velikim ogledalima, prigušenim toplim osvjetljenjem i tihom glazbom u pozadini, atmosfera poziva na potpuni zen i bijeg od realnosti. Ovaj dražesni bar ujedno je i galerija nakita, a osim velike terase na trgu skriva i balkončić smješten između kamenitih zidova i obilja zelenila. Kao stvoreno za opušteno pijuckanje finih istarskih vina i uživanje u neponovljivom pogledu.

Iza ovog čarobnog mjesta koje morate posjetiti ukoliko vas put nanese u ovaj pitomi istarski gradić, stoje Suzana i Goran Colarić. Par koji je proveo desetljeća lutajući svijetom, živeći i radeći u Beču, na Baliju, u Keniji i Nigeriji. Interijer koji osvaja na prvi pogled nipošto nije slučajnost, njegova je vlasnica, naime, uljepšavala prostore diljem zemaljske kugle kao dizajnerica interijera. Nakon što su osvojili svijet, vratili su se u Grožnjan u kojem su u mladim danima radili kao turistički vodiči i dodatno začinili ovaj ionako predivan istarski gradić.
 
Grožnjan 
Grožnjan 
Grožnjan 
Kaya bar 
Kaya bar    
Kaya bar 
Kaya bar 
Kaya bar 
Kaya bar   
Kaya bar 
 

Tina Lončar

Foto: Tina Lončar, Tomislav Markežić, Alex Štrbac, Sonja Žigić
 


Objavljeno: 17.04.2015. u 12:35
Tagovi: putovanja, putopis

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p