LIFESTYLE

Snapchat novim filterom opet pomiče granice

Novost iz domene proširene stvarnosti
snapchat
S
a svakim novim danom virtualna se realnost sve više uvlači u naše živote postajući punokrvnim mainstreamom. Tome definitivno pridonosi utakmica koju konstantno vode vodeće svjetske kompanije, odnosno najjače društvene mreže, koje se nadmeću u inovacijama i time pomiču tehnološke, ali i naše granice.


Nakon što je Facebook lansirao novu VR platformu Spaces putem koje će biti moguća socijalizacija u svijetu virtualne stvarnosti pomoću VR naočala Oculus (ujedno kompanije koju je Facebook kupio) te pripadajućih kontrola, potez je povukao i Snapchat, pokušavajući zadržati svoje mjesto u utakmici. Premda nešto manje revolucionaran, Snapchatov je novi filter definitivno zabavan. Riječ je o novotariji iz područja proširene stvarnosti, odnosno implementiranju virtualnih filtera u stvarnom svijetu.

Pojednostavljeno, nakon duga koje izlaze iz naših usta ili psećih jezika koji Snapchat čine dosta zabavnim, sada ćemo prizorima iz naše okoline moći dodavati trodimenzionalne duge, šalice, sladolede i ine slatke objekte. Nova se opcija, odnosno filteri, zove World Lenses i jednostavni su za korištenje. Sve što se treba učiniti jest u Snapchatu okrenuti kameru s opcije selfieja u onaj standardni, pronaći spomenuti World Lenses filter te za promjenu ikonica dotaknuti ekran. U planu je i širenje opcije na nove filtere, a aktualno je proširenje postalo dostupno s ažuriranjem aplikacije.


M.M.
Foto: Snapchat
Objavljeno: 19.04.2017. u 10:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p