LIFESTYLE

Što nas sve očekuje na ovogodišnjem Zagreb Adventu?

Započinje Zagreb Advent koji ne želite propustiti!
Iako smo se već pomalo i naviknuli na bogati adventski program zagrebačkih ulica, i dalje nas iz godine u godinu uspijeva oduševiti novitetima. Tako će ove godine božićno razdoblje u Zagrebu proteći u znaku Orašara, baštine, ekologije i održivosti, a sadržajno će biti još bogatiji.

Ovogodišnji advent započinje 30. studenog tradicionalnim paljenjem svijeća na Manduševcu te otvaranjem programa na Zrinjevcu i Tomislavovom trgu i trajat će do 7. siječnja. Osim već poznatih zagrebačkih lokacija kao što su Ledeni park s velikim klizalištem, Maksimir uz neizostavni ZOO, Advent na Zrinjevcu prepun dobre glazbe i zagrebačkih specijaliteta, Fuliranje u Parku Josipa Jurja Strossmayera u kojemu nas očekuju brojni koncerti i preko 80 izvođača na otvorenom, ali i na zatvorenom – u toploj kupoli, Božićna bajka na Trgu bana Josipa Jelačića te nezaobilazni BAŠ NAŠ advent u Klovićevim dvorima koji, osim vrhunske glazbe i hrane, nudi čarobna instagramična mjesta za najljepše adventske uspomene.

Tako će se 30. studenog održati posebna svečanost povodom početka adventa u Vili Prekrižje koja će ostati otvorena za javnost isključivo vikendom, a u kojoj će posjetitelji moći saznati sve o hrvatskoj tradiciji i običajima. Novost je i Filmski Advent; u kinu Tuškanac svakodnevno će se prikazivati filmske projekcije za sve uzraste dok će mnogobrojna kulturna događanja zauzimati mjesto ispred prigodno uređenog gradskog kazališta. Po cijelom gradu održat će se preko 10 glazbenih festivala s naglaskom na klasičnu glazbu poput festivala Večer s Brahmsom, Advent Classic Fest, Advent pod Lanterno, a od ove godine koncerti će se održavati i u bogato ukrašenom prolazu Oktogon.

S obzirom na to da je lajtmotiv ovogodišnjeg adventa Orašar, brojne spomenute lokacije će krasiti manje i veće skulpture Orašara koje je izradio umjetnik Petar Banda. Novost je i da će od ove godine advent biti ekološki orijentiran; ugostitelji će umjesto plastike koristiti papirnate čaše i tanjure. Iz Turističke zajednice grada Zagreba poručuju da će ovogodišnji Advent biti najljepši do sada; advent nudi najbolje od Zagreba što se tiče ugostiteljstva, turizma i kulture, a i ove godine očekuje se značajan porast posjećenosti grada. Što drugo dodati? Veselimo se početku i ovogodišnjeg adventa i – neka čarolija započne!
Foto: Grad Zagreb, Instagram, PR
Objavljeno: 18.11.2019. u 12:19

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p