MAKE UP

Što ženu zaista danas čini lijepom?

Pitanje koje si je svaka od nas u jednom trenu postavila!

Polako, ali sigurno bližimo se kraju godine, a naša 'to do lista' nikada nije bila duža. Ciljevi koje smo si na njezinom samom početku postavili već nestrpljivo čekaju da im se posvetimo, no užurbani način života i obaveze koje nas neprestano vuku za rukav, ne dozvoljavaju da barem neke stavke s popisa prekrižimo. Ovakav scenarij je nešto na što smo svi mi naviknuti, život od 0-24, trčanje na posao, zatim doma, odgađanje dogovorenih kava jer nam je nešto važnije 'uletjelo', dok je multitasking vještina bez koje se jedan običan dan u tjednu ne bi mogao izgurati...Sve su to boljke modernog, tehnološki naprednog i užurbanog načina života, a koji je iza sebe ostavio jednu jako umornu ženu!

Biti žena u modernom društvu nije jednostavan zadatak, no iako često volimo reći kako živimo u društvu komoditeta kojeg nam je širokogrudno servirao sam napredak tehnologije, on je istovremeno iza sebe ostavio poprilično veliki broj problema koje kao društvo neprestano guramo pod tepih. Tako su veliki kamen spoticanja gotovo svake žene ni manje, ni više nego očekivanja od društva, koja su i više nego nerealna. Od žene se danas očekuje da bude vrhunska u svome poslu te uspješna poslovna žena, koja iza sebe ima skladnu vezu te je ostvarena kao majka, da se odlično snalazi u kuhinji, kao i u kućanskim poslovima te da uz sve to izgleda sjajno, a kada kažemo sjajno onda mislimo - sjajno prema kriterijima društva. Riječ je o kriterijima koji ne opraštaju koju kilu viška, vidljivost znakova starenja na licu ili jednostavno izgled koji se ne uklapa u ono što mi kao društvo smatramo lijepim.

@amzuzul

Ljepota žene nešto je o čemu se priča i raspravlja već stoljećima te se i sama percepcija lijepoga mijenjala kroz povijest, no ona nikada nije bila tako surova, agresivna i nametljiva kao danas. Veliku odgovornost po pitanju kreiranja pojma ljepote danas nose društvene mreže, koje su u naše živote unijele pojam virtualne stvarnosti, gdje velikom broju ljudi dajemo za pravo da nas procjenjuju i rangiraju ovisno o tome koliko im se sviđamo ili ne sviđamo. Život žene pretvorio se u vješto skrivanje svake mane koja bi nekom neposrednom promatraču mogla zapeti za oko te koja bi pokazala da se iza filtrirane slike nalazi nešto sasvim drugo - biće sa svim vrlinama i manama koje ga čine to što jest.

@tihanaharapinzalepugin

Istraživanja su pokazala kako čak 67 % žena osjeća pritisak od strane društvenih mreža i samih medija kada je fizički izgled u pitanju i to u mjeri koja kod velikog broja žena izaziva anksioznost te jednostavno nezadovoljstvo vlastitim odrazom u ogledalu, dok s druge strane, nešto veći postotak žena, točnije njih 70 %, smatra kako bi se slika o vlastitom izgledu značajno popravila kada bi mediji i društvene mreže potencirale njihov stvarni izgled , bez filtrirane, iskrivljene, nerealne slike postavljene od uzora koji niti sami tako ne izgledaju unutar svoja četiri zida.


Upravo iz tog razloga nas je razveselila ideja da se priključimo sjajnom projektu iza kojeg stoji Dove, naziva #ShowUs, a u kojem standarde ženske ljepote postavljaju upravo one, stvarne žene koje viđamo oko sebe svaki dan. Žene koje su sve ono što one žele biti te koje uz sve ono što uspijevaju biti u jednom danu, pronađu vremena i za razbijanje predrasuda i stereotipa za koje više u ovom društvu, zaista nema mjesta.

Budući da svaka promjena u svijetu započinje od one vlastite, pokret #ShowUs sjajna je prilika da konačno osvijestimo vlastitu ljepotu i stanemo na kraj poražavajućim statistikama te da u fokusu svakog razgovora o ljepoti budu stvarne, realne žene koje uspješno odolijevaju izazovima moderne svakodnevice. Imali smo priliku upoznati upravo četiri takve žene koje nepokolebljivo pokazuju svoje vlastito lice i osobnost te se istog ne srame. One su uspješne, ambiciozne, potpuno drugačije a opet toliko slične. Vjeruju u sebe i ono čime se bave, spremne su se pokazati svijetu onakvima kakve zaista jesu, a to su Tihana Harapin Zalepugin, Mia Kuleš, Ana Marija Žužul i Jadranka Đokić koje iza sebe imaju pregršt poslovnih uspjeha te su prilikom ispunjavanja svih ciljeva ostale autentične sebi, pa su kao takve sjajan primjer žena koje uspješno koračaju kroz sve izazove modernog društva.


@octophantie

To je bio pravi poticaj da ih okupimo sve na istome mjestu te da ih bolje upoznamo kroz razgovor, a u kojem su nam otkrile brojne crtice iz svog života, kao i stavove koji su zaista inspirativni. Njihove priče smo odlučili uhvatiti fotoobjektivom, u prirodnom izdanju i outfitu u kojem se osjećaju najudobnije te koji najbolje odražava njih same. Više od desetljeća Dove radi na tome da ljepota postane izvor samopouzdanja, a ne tjeskobe te da je prava definicija ljepote - osjećati se dobro u svojoj koži, a upravo je to i bila poanta samog druženja s ove četiri žene, čije priče vam jedva čekamo ispričati. Tako u narednim danima možete pratiti otvorene razgovore s licima ovog divnog pokreta, čiji stavovi i iskustva mogu poslužiti i kao snažan poticaj za promjene, ali prije svega - one vlastite! Također pod već spomenutim heštegom #ShowUs možete pronaći brojne slike žena koje ponosno cijelom svijetu pokazuju svoju definiciju lijepoga te tako zajedno mijenjaju standarde ljepote, čineći zajednicu gdje žena ženi nije vuk, već iskrena podrška, stoga ne postoji razlog, a da i sami ne postanete dio ove lijepe priče!

Foto:Zvonimir Ferina
Objavljeno: 03.10.2019. u 11:36
Tagovi: beauty

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p