DIZAJN I ARHITEKTURA

Stolići s hrvatskim potpisom koji će vas oduševiti

Funkcionalan i neodoljiv dizajn Nikole Popovića

 
Pogled na stolić u dnevnoj sobi prepun časopisa, novina, knjiga i raznih sitnica sasvim sigurno vas je koji put bacio u očaj jer se čini kao da baš nikada ne izgleda čisto i uredno. Taj problem odlučio je riješiti hrvatsko-austrijski arhitekt Nikola Popović lansirajući Mag Rack stoliće s kojih kaotičan nered nestaje jednim pokretom ruke. 

Prototipovi stolića izrađeni su u suradnji s Institutom za drvo pri Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Beču, a proizvedeni su od strane hrvatskog proizvođača Gala drvo. Izazvali su veliki interes javnosti pojavljujući se na izložbama u bečkom Stilwerku, poznatom lancu šoping centara za dizajn, a nisu prošli nezapaženo niti kod mnogobrojnih stručnjaka iz svijeta dizajna koji su ih uvrstili u kategoriju najinovativnijih na tržištu te su ih visoko ocijenili na natječaju za dizajn uporabnih predmeta Novum Buche. Ovo priznanje otvorilo je put daljnjem predstavljanju stolića u skupini izabranog austrijskog dizajna na Dutch Design Weeku u Nizozemskoj, Designbloku u Pragu te Tjednu dizajna u Moskvi.

Prije nego Mag Rack stolići krenu u serijsku proizvodnju, do njih se povoljno može doći sudjelovanjem na platformi Kickstarter koja u sljedećih 37 dana prikuplja sredstva za početak masovne proizvodnje.
 
 
 
 
 
 
 
M.M.

photos: pr
Objavljeno: 04.11.2014. u 19:59
Tagovi: produkt dizajn

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p