DIZAJN I ARHITEKTURA

20 magičnih prostora uređenih u boemskom stilu

Pretvorite svoj dom u mističnu oazu
Boho interijer 
Razmišljajući o najsnažnijem epitetu kojeg asocira boemski stil, prvo što nam pada na pamet jest upravo onaj iz naslova, magično. Mišljenja smo kako doista ne postoji smjer u kojem bi se bolje stopili utjecaji iz raznih dijelova svijeta tvoreći onu zavodljivu i pomalo mističnu atmosferu. 

Boho stil još od svojih začetaka intrigira i ne nestaje s radara dizajnera, ali i njegovih ljubitelja slobodnog duha, bez obzira na trendove koji se mijenjaju iz sezone u sezonu. Kako u modi, tako i u dizajnu interijera. On uvijek ostaje kao opcija, a posljednjih godina boemski se elementi često spajaju s minimalističkim prostorima u kojima najviše dolaze do izražaja.

Vaza iz Perua, svijećnjak iz Maroka, tepih iz Tunisa, kožni naslonjač vintage porijekla – ovako bi izgledao dom istinskog boema koji se granicama i stilovima ne zamara. Iako vjerujemo da biste to rado učinili, ipak ne trebate obići pola svijeta kako biste namjestili svoju dnevnu sobu jer dobrih komada inspiriranih dalekim krajevima uvijek ima za kupiti u obližnjem shopping centru. Kod ovakvih eklektičnih stilova uređenja poanta je u miksanju materijala, tekstura i tkanina. Najbolje od svega je što ne možete tako lako pogriješiti, posebno ako miješate stare komade s onim novima. Odredite u kolikoj mjeri želite da boho stil prevladava u vašem domu, odaberite osnovnu paletu boja te prema tim smjernicama krenite s dekoracijom. Živi uzorci i jarke boje su itekako poželjni, baš kao i koža te prirodni drveni elementi, a bolje sezone za igranje s boho stilom od ove nadolazeće ljetne doista nema.
 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
Boho interijer 
M.M.
Foto: Pinterest
Objavljeno: 13.06.2015. u 11:21

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p