DIZAJN I ARHITEKTURA

Suveniri koje ćete htjeti ponijeti s Visa

Originalni radovi mladog domaćeg kreativca

Ivan Bogdanović
 Sve je počelo kada je prije pet godina Ivan tražio način da skrati dosadu za vrijeme svog noćnog dežurstva. Kupivši drveni poklon u obliku ribe, dobio je ideju da duge sate učini zanimljivima rezbareći upravo drvo. Smjena je odjednom postala prekratka, a komad drveta je počeo nalikovati ribi. Rezultat? Jedni od najljepših suvenira Dalmacije.

Višanin Ivan Bogdanović ili, kako ga zovu prijatelji i poznanici, Goli, od ovih zanimljivih početaka izgradio je prepoznatljiv brend koji je tijekom posljednjih godina zapeo mnogima za oko. Dobar glas počeo se širiti i van Komiže, s koje Ivan i njegovi radovi potječu, a upiti za originalnim suvenirima počeli su stizati iz drugih gradova.

Ako ste ikada prolazili Komižom, Ivanovu malu galeriju s izloženim šarenim ribama i brodovima niste mogli promašiti. U početku je komiški kreativac obrađivao isključivo palmino drvo, no nakon pet godina proizvod je evoluirao i danas ga Ivan radi od jelinog drva s metalnim dodacima.
 
Ivan Bogdanović 
''Inspiracija je zapravo plod slučajnosti, a često i grešaka, čijim pokušajem ispravljanja dođem do nekih novih oblika'', rekao nam je Goli.

Drveni brodovi i ribe s potpisom Ivana Bogdanovića trenutno se prodaju na desetak mjesta duž naše obale, a poželite li vlastiti primjerak unikatnih domaćih suvenira koji će u vašem domu održavati osjećaj ljeta, najbolje jest da se uputite na Vis i zavirite u malu komišku trgovinu.
 
Ivan Bogdanović 
Ivan Bogdanović 
Ivan Bogdanović  Ivan Bogdanović Ivan Bogdanović
 
 
Ivan Bogdanović 
M.M.
Foto: Ivan Bogdanović
Objavljeno: 28.08.2015. u 12:43
Tagovi: dizajn

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p