DOGAĐANJA

Danas u Zagrebu počinje jedan zanimljiv festival

Touch Me Festival 2017: Nevidljivo koje nas okružuje
touch me festival
P
eto izdanje Touch Me Festivala koji se od 2005. održava svake tri godine u organizaciji udruge KONTEJNER iz Zagreba s temom Nevidljivo koje nas okružuje počinje večeras, 6. listopada, otvaranjem međunarodne izložbe, u 20 sati u Pogonu Jedinstvo. Izložba uključuje 11 radova međunarodnih i domaćih umjetnika koji, u skladu s temom, propituju skrivene događaje, pojave i fenomene van ljudskih perceptivnih mogućnosti.


Među najintrigantnije takve pojave spada tamna tvar – tajanstvena supstanca koja sačinjava većinu materije svemira. Nevidljivo koje nas okružuje promišlja tamnu tvar kao metaforu i simbol ljudskih granica te ograničenosti percepcije, znanja i doživljaja stvarnosti.

U okviru izložbe, svoje radove će predstaviti umjetnici: Filip Borelli (HR), Alfonso Borragán (ES), Iva Ćurić (HR), Ale de la Puente (MX), Kerstin Ergenzinger (DE), Martin Howse (UK), Yunchul Kim (KR), Vanessa Lorenzo (ES/CH), MOON aka Martina Zelenika (HR), Semiconductor (UK), Ana Sladetić & Nika Jurlin (HR).

touch me festival
U 20 sati održat će se otvaranje izložbe, a u 20.30 sati kolektivna akcija Litofagos: Daguerrolito španjolskog umjetnika Alfonsa Borragána. U 21 sat pak bit će održan performans britanskog umjetnika Martina Howsea, Radio-micelijska antena.

Izložba je otvorena svaki dan od 14h do 20h, a besplatna vodstva kroz izložbu održavat će se svaki dan u 18h. U subotu, 7. listopada od 10.30 do 14.30 održat će se međunarodni simpozij na temu Nevidljivo koje nas okružuje u Zagrebačkome plesnom centru; u poslijepodnevnim satima (15-17.30h, Zagrebački plesni centar) održat će se simpozij u okviru kojeg će biti predstavljen projekt Future DiverCities, dok će program završiti u 20 sati uz performans Lighterature Reading u izvedbi umjetničkog dvojca Lightune.G (Bojan Gagić i Miodrag Gladović).

Foto: PR
Objavljeno: 06.10.2017. u 16:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p