GASTRO

Doznali smo sve o projektu koji planira oživjeti zagrebačke krovove i skrivene vrtove

Projekt koji će oživjeti dnevnu ponudu Zagreba
party
P
oslijepodne je, sunce polako kreće na zapad, dobra glazba je u pozadini, piće u rukama, društvo uokolo, a cijeli grad u vašem vidokrugu. Lagani povjetarac i osjećaj lakoće življenja koji se širi bićem. Savršeno proveden dan, zar ne?


Koliko ste puta dosad pomislili kako Zagreb, kad je riječ o dnevnim konceptima, kaska za svjetskim metropolama? Otkad znate za sebe, sve je više-manje ustaljeno, a promjene se događaju samo u domeni mjesta izlazaka. Stari se klubovi zatvaraju, novi otvaraju, ekipa se seli za trendi mjestima, a neobične i cool lokacije ostaju u scenarijima filmova čije je mjesto radnje New York ili su rezervirani isključivo za probranu ekipu i underground partyje. No, stvari će uskoro pokušati promijeniti jedan novi program. Pod imenom Beats & Brunch, organizirat će se serija dnevnih partyja koji će se useliti na zagrebačke krovove, u skrivene vrtove, potkrovlja i lobije hotela, a sve s ciljem da oživi dnevna ponuda glavnog grada. O konceptu smo htjeli doznati iz prve ruke pa smo na kratki razgovor priveli jednog od organizatora, Adnana Mehmedovića, dobro poznato ime na zagrebačkoj sceni. Medo nam je otkrio što se to točno sprema u Zagrebu i kako ćemo se zabavljati, i to već u subotu, 14. listopada od 13 do 19 sati kada se održava prvi Beats & Brunch u Basta Gourmet Baru u Varšavskoj 5.

party
Za početak, što vas je kao organizacijski tim natjeralo na pokretanje još jednog projekta, ovog puta nešto drugačijeg koncepta?

Kada pogledate neki od zagrebačkih vodiča, vidjet ćete da Zagreb obiluje sadržajem noću, dok se dnevna događanja nekako sramežljivo pojavljuju s vremena na vrijeme. Dolaskom food festivala razvila se dnevna gastro priča, a mi želimo biti pokretači prvih dnevnih gastro partyja u Zagrebu. Noć smo već osvojili s RNB Confusion partijima, vrijeme je da publiku izvučemo van na ples i preko dana.

Možeš li nam otkriti nešto više o konceptu "Beats & Bruncha"?

Svjetske metropole imaju već dobro razrađen koncept koji spaja brunch i partyje, a sada je vrijeme da se tako nešto pojavi i u Zagrebu. Zaboravite na popodnevni chill, jer Beats & Brunch donosi dnevni party. Cilj ovakvog koncepta je oživjeti dnevnu ponudu Zagreba te svima onima koji nisu u mogućnosti izlaziti navečer, ponuditi opciju dnevne zabave uz selektirani izbor pića i zalogajčićima tipičnim za brunch partyje.

Koja nas glazba čeka u dnevnom aranžmanu?

Ime partyja uz riječ Brunch nosi i riječ Beats, a ona simbolizira glazbu koja će biti miks r&b-ja i housea uz live pratnju instrumenata poput saxa ili violine gdje će se pokušati dobiti atmosfera kao s mračnog plesnog podija u 2 ujutro. Na prvom izdanju gostuju dva poznata hrvatska DJ-a, DJ Bizzo Bodega i DJ Rea. Želja nam je klupsku glazbu s mračnih podija preseliti na pomno odabrane dnevne lokacije.

Lokacije i teme će se mijenjati?

S Beats&Brunch želimo razotkriti nove svježe lokacije u Zagrebu, bilo da se radi o lobijima hotela, krovovima poslovnih zgrada ili skrivenim vrtovima. Svaku od tih lokacija pratit će određena tema kao što je "The Fall Has Come" po uzoru na The Game Of Thrones s nekoliko iznenađenja u duhu serijala, koju smo odabrali premijerni B&B.

party
Što je sve u planu narednih mjeseci?


U razgovoru smo s nekoliko zagrebačkih hotela gdje bi drugi Beats & Brunch trebao zaživjeti. Plan je da B&B održavamo svaka dva mjeseca na novoj lokaciji.

Kojoj se publici obraćate?

Obraćamo se nešto starijoj publici, pa smo dobnu granicu stavili 24+. Publika koja cijeni dobru čašu prosecca, šampanjca i slasnog zalogaja kreiranog sa šefovima kuhinja prostora u kojoj će Beats & Brunch biti organiziran. Svi koji su potražili dnevnu zabavu u Londonu, Berlinu ili New Yorku upoznati su s Brunch partyjima koji nose poseban štih i atmosferu. Jedan dobar primjer onoga što želimo napraviti svakako je švedski Bubbles & Brunch party kojeg smo imali i priliku ove godine posjetiti.

party

Foto: Unsplash
Objavljeno: 02.10.2017. u 15:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p