PUTOVANJA

Frenkie, Kontra i Indigo vas vode u Tokio

S poznatim hip-hop trojcem otputovali smo u Japan
frenkie kontra indigo
Poznati regionalni hip-hop trojac Frenkie, Kontra i Indigo nedavno su se uputili u glavni grad Japana, ne bi li se vratili sa svježim glazbenim materijalom, odnosno nastavkom albuma Putanje koji su prošle godine snimali u Berlinu. Misiju su momci, kažu, izvršili, no osim gotovo danonoćnog snimanja u Red Bull Studiju u Japanu, uspjeli su malo i udahnuti zrak u Tokiju, kušati japansku hranu, prošetati Shibuyjom, jednim od najšarenijih i najprometnijih pješačkih prijelaza na svijetu... A kroz sve su to poveli i nas.

Dok u jesenskom Zagrebu čekamo na novi i, pretpostavljamo, revijalno moćni zvuk trojca, na kratko smo s Frenkiejem, Kontrom i Indigom otputovali u neonom osvijetljeni glavni grad Zemlje izlazećeg sunca i time barem malo ušutkali neprestanu glad za putovanjima.

Frenkie, Kontra i Indigo
Pošto smo stigli u petak, a studio smo imali od ponedjeljka, prva dva dana smo iskoristili turistički. Obišli smo Akasaku gdje smo bili smješteni, Yoyogi park, obavili brzinski shopping, a noć smo završili naravno na Shibuyi.

frenkie
Prvo jutro na putu do studija. Hotel nam je bio na Akasaka stanici, što je tri stanice od studija koji se također nalazio u blizini poznate Shibuyje. Glavni nam je transport tako bila podzemna. Pravila u podzemnoj su jasna i sve funkcionira bez imalo nervoze, iako su gužve znale biti velike. Svatko se drži svog reda i sve teče savršeno.

Frenkie, Kontra i Indigo
Prvog dana u studiju upoznali smo se s Ryom Kawashimom koji je bio naš inženjer za mastering i Yoshijem koji je stigao iz Universal Music Japan da nas obiđe i poželi sretan rad. Svi smo bili spremni i snimanje je počelo... Prvi dan smo snimili osam pjesama, a miksanje je počelo već sutradan. U pet dana smo snimili i smiksali 13 pjesama. Pored toga smo snimili jedan video spot i napravili mnogo genijalnih fotki.

Frenkie, Kontra i Indigo
Kasne sate poslije studija smo iskoristili za obilazak raznih kvartova za fotkanje i snimanje video spota za jednu od pjesama. Svaka ulica sjaji i puna je ljudi, gdje god smo okrenuli kameru bio je savršen kadar. Najzanimljiviji je bio Red Light District, gdje smo snimili većinu dijelova za spot. Mi smo očekivali neku varijantu amsterdamskog Red Light Districta, no bilo je to puno kulturnije. Uz striptiz barove su, primjerice, restorani i lokali gdje se igraju razne kompjuterske igrice.

Frenkie, Kontra i Indigo
A povratak u hotel je opet bio podzemnom. Na licima se već vidi umor. Ipak, svi smo bili sretni i zadovoljni što smo uspjeli realizirati ono što smo planirali.

Frenkie
Posljednja dva dana, kada smo shvatili da ćemo sve stići na vrijeme, počastili bi se lokalnom hranom, domaćim pivom i proslavili obavljen posao. Oko Shibuyje je bio milijun genijalnih lokala kojim smo bili fascinirani. Od hrane smo probali sve, razne ribe, sushi, kavijar, naravno rižu, ali i razna mesa. Kuhinja im je genijalna i svaki dan smo uživali u njenim čarima. Po danu smo obilazili lanac dućana Fanili Mart, gdje smo kupovali gotovu upakiranu hranu koja je također bila odličnog okusa, no pored japanske hrane zalomio se i koji hamburger, moramo priznati.

Foto: Mario Ilić
Objavljeno: 06.10.2017. u 15:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p