LIFESTYLE

Znate li gdje se čuvaju vaši selfieji s Facebooka?

Jubilarni Weekend Media Festival ponovno je bio oaza znanja
weekend media festival
R
ovinj je proteklog vikenda živio u znaku medija, komunikacija, influencera, društvenih mreža i trendova budućnosti, a nije nedostajalo ni dobre zabave. Deseto jubilarno izdanje najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije, Weekend Media Festival okupio je rekordnih 5000 posjetitelja u prostorima stare Tvornice duhana gdje je u tri dana održano više od 60 panela.


“Veliku desetu obljetnicu proslavili smo u revijalnom tonu kako i priliči – uz mnoštvo zanimljivih panela, atraktivnih predavača, popratnog sadržaja i odličan glazbeni program. Siguran sam da ovaj jubilarni Weekend nikoga nije ostavio ravnodušnim i veselimo se planiranju prve godine druge dekade festivala koji okuplja posjetitelje iz cijele regije”, zaključio je Tomo Ricov, direktor festivala.

I ovog je puta Weekend na jednom mjestu okupio sve relevantne ljude iz medijske industrije i savršeno spojio edukaciju i zabavu. Nakon tri intenzivna dana predavanja, panela i radionica jedno je jasno - budućnost leži u digitalnoj komunikaciji, a to su shvatile i vlade nekih država, točnije Finske koja je u svijet lansirala digitalne diplomate i tako postala prva vlada koja je odobrila emojije. Nakon što je prvi nacionalni set emoji simbola, koje svatko može preuzeti na svom mobitelu i tako se upoznati s neobičnim finskim običajima, emocijama, omiljenim psovkama ili mitovima o njihovoj zemlji, osvojio svijet, ne treba se čuditi što njihovi susjedi Šveđani, na svojim zimskim temperaturama osim sobova čuvaju i naše selfije. Vjerovali ili ne, sve Facebook objave – slika ispred Louvrea u Parizu, surfanje na valovima Balija ili najbolje štrukle u Zagrebu – spremaju se u hi-tech središtu u švedskom gradu Luleå, prvom Facebook centru izvan granica Sjedinjenih Država, koji je izabran upravo zbog svoje hladne klime. Sjever Švedske je naime, idealan za pohranu data centara zbog hladne klime.

weekend media
U nizu zanimljivosti jedan od najposjećenijih i najzabavnijih panela na Weekendu bio je onaj pod nazivom „Sve što ste oduvijek željeli znati o susjedima, a niste ih se usudili pitati“. Sudionici su panel pretvorili u stand up komediju u kojoj se svatko zabavljao na račun susjeda osvrćući se na aktualnu situaciju na Balkanu i uvriježene stereotipe te fantastične primjere dobrih i loših strana susjeda.

Već tradicionalno, najboljima su dodijeljena i priznanja za najbolje digitalne radove u devet SoMo Borac kategorija koji je ove godine imao rekordnih 145 prijava, a čak 55 reklamnih agencija iz regije konkuriralo je na BalCannes reviji.

weekend media

Foto: PR
Objavljeno: 26.09.2017. u 11:11

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p