DIZAJN I ARHITEKTURA

Svjetiljke domaćeg dizajnera za kojima svi luduju

Objekt Light ćete poželjeti u svom domu

objekt light 
Navikli smo se diviti poznatim i nepoznatim svjetskim produkt dizajnerima koji svojim inovativnim rješenjima i estetikom oduševljavaju gotovo svakodnevno. Ipak, kad nas domaći dizajner osvoji svojom idejom, sreća je ipak puno veća.   

Ovakva situacija dogodila se i sa svjetiljkama Objekt Light. Lampe koje obavljaju funkciju svjetlosnog objekta emitirajući svjetlo na svojstven način potpuno su hrvatski proizvod, izrađen u suradnji s lokalnim zanatskim radnjama, a potpisuje ih dizajner Drago Borić. Kreativac koji se pretežno bavi set dizajnom, produkt dizajnom i biljem te voli kratkotrajna rješenja u prostoru, o inspiraciji za Objekt Light rekao je sljedeće:

''Inspiracija je geometrija, a onda tek ja. Iz bilo koje perspektive Objekt Light ne može biti jednostavniji. Za sada dolazi u tri različite forme, jednakostraničan trokut, pravokutnik i raznostraničan trokut. To je vrlo zahvalan dizajnerski komad koji se zbog svoje jednostavnosti lako prilagođava prostoru i vlasniku. Vrlo je fotogenične prirode pa lako ostane zapažen. Htio sam proizvesti proizvod koji vlasniku daje mogućnost da ga mijenja, nadograđuje i kombinira. Za svaku lampu moguće je kupiti prednjicu koja se smatra 'dodatnom opremom'. Tako već postojećoj lampi možete potpuno promijeniti izgled. I to vas neće skupo koštati.''
 
objekt light 
Sa svojom jednostavnošću, u tri različite forme, Objekt Light postaje element u prostoru, objekt koji uz svjetlo emitira i svoju estetiku. Konstrukcija izrađena od Natur drva, dok je prednjica lampe načinjena od pleksiglasa i svaku Objekt Light lampu možete postaviti i koristiti na nekoliko načina. Dizajner trenutno radi na tome da se uz samo nekoliko dodatnih elemenata funkcija i uloga lampe potpuno izmijeni.
 
Krajem ljeta izlazi nova serija Objekt Light proizvoda, a postojeću kolekciju do tada možete pronaći na službenoj Facebook stranici.
 
objekt light 
objekt light 
objekt light  
objekt light  objekt light objekt light objekt light objekt light objekt light
 
M.M. 
Foto: Vice Rossini
Objavljeno: 15.07.2015. u 11:18
Tagovi: produkt dizajn

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p