LIFESTYLE

Talijanski Vogue omogućio besplatan pristup svojim časopisima!

Brojevi su dostupni na talijanskom i na engleskom jeziku!

Globalna epidemija natjerala je građane diljem svijeta da svoje vrijeme provode isključivo u vlastitim domovima te da na taj način pomognu da se ova izvanredna situacija što prije vrati u normalu, čega se, naravno pridržavamo. No, iako smo očekivali da ćemo vrlo brzo ostati bez zanimacija, brojna poduzeća i poznate tvrtke ne prestaju iznenađivati svojim doprinosom te aktivnostima i mogućnostima koje nude – a sve iz udobnosti vlastitog doma.

Tako je i najveći modni časopis, Vogue, odlučio svim zainteresiranim korisnicima omogućiti javni pristup svojim online arhivama, a sve kako bi građanima olakšali vrijeme provedeno u karanteni. Talijanski Vogue objavom na Instagramu opisao je ovu gestu kao ''mali znak pažnje kojim žele pokazati zajednici da su uz njih''. S obzirom na to da je upravo Italija jedna od zemalja koja je najteže pogođena aktualnim virusom, ne iznenađuje činjenica da se upravo talijanski Vogue odlučio za pokretanje ove hvalevrijedne inicijative. Digitalna arhiva sadrži svaki broj koji je izašao od davne 1964. godine pa sve do danas, a svaka stranica skenirana je u boji visoke rezolucije. Isto tako, napredni arhivski sustav omogućuje korisnicima da pretražuju slike i fotografije po dizajneru, brendu, fotografu i drugim kriterijima.

Arhiva talijanskog Voguea srce je našeg časopisa; to je naša povijest i kompas koji ukazuje na našu budućnost. Otvarajući ih našim čitateljima besplatno, nudimo im kartu za jedinstveno putovanje u prostoru i vremenu. Naša arhiva je prava mala riznica ljepote i slobode, za koju se nadamo da će biti utjeha svima u ovim mračnim danima", poručio je Emanuele Farneti, glavni urednik Vogue Italia.

Pristupiti časopisu možete na službenoj stranici, a osim talijanskog jezika koji je po defaultu postavljen, možete odabrati i prikaz izdanja na engleskom. U svakom slučaju, sigurni smo kako će mnoge, a posebice ljubitelje mode, ova vijest potpuno oduševiti i barem malo skratiti ove, ionako duge, dane.

Objavljeno: 18.03.2020. u 10:02
Tagovi: časopis, Vogue

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p