TECH

Dvije fotografije iz Hrvatske u finalu globalnog Next Image natječaja

Više od milijun radova prijavljeno na ovogodišnji Huaweijev foto natječaj!

Ovogodišnji Huawei Next Image foto natječaj polako završava, a dvije fotografije iz Hrvatske uvrštene su među najimpresivnije snimke koje su uvrštene na popis najboljih. Natjecatelji su imali na raspolaganju 114 dana za prijavu, a iz više od 120 zemalja pristiglo je gotovo 1,2 milijuna prijavljenih radova.

Najzanimljiviji dio natječaja svakako je odabir onih najboljih. Ovogodišnji žiri čine neki od najboljih fotografa na svijetu, poput Stevea McCurryja i Karoline Hanke koji su pregledavali i odabirali najbolje radove. Prije nego što sredinom rujna donesu konačnu odluku napravljen je popis najboljih fotografija, a na listi su i dva rada iz Hrvatske. Kako bi nadahnuli ljubitelje fotografije i pružili im priliku da usporede svoje sposobnosti u odnosu na druge natjecatelje, Huawei je i ove godine organizirao Next Image foto natječaj namijenjen korisnicima njihovih pametnih telefona. Natjecanje se sastoji od pet kategorija: „Blizu daleko“, „Laku noć“, „Zdravo, živote!“, „Lica“ i „Pripovjedač“.Obje fotografije iz Hrvatske koje su se našle u finalu prijavljene su u kategoriji „Blizu daleko“. Prva fotografija ističe se impresivnim teksturama puževe ljušture na listu, a osim prekrasnih tekstura, fotografija oduševljava i kontrastom tople boje u fokusu i pozadine lista u nijansama tamno zelene. Druga fotografija snježne Ljubljane i rijeke Save nad koju se nadvila magla odvodi promatrača u taj jedinstveni trenutak uhvaćen objektivom kamere Huaweijevog pametnog telefona.

Popis svih impresivnih radova moguće je pronaći na službenim stranicama Next Image foto natječaja, a žiri će globalne pobjednike odabrati sredinom rujna ove godine.

Foto: PR
Objavljeno: 01.09.2020. u 12:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p