TECH

Džemper vam se smanjio u pranju? TikTokerica otkriva trik uz koji ga možete spasiti!

Evo kako ga vratiti 'u normalu'

Koliko god voljeli prirodne materijale zbog njihove udobnosti i topline, moramo priznati kako je njihovo održavanje nerijetko vrlo nezahvalno. Većinu kvalitetnih svilenih ili vunenih komada potrebno je prati ručno ili ih pak prepustiti profesionalcima u kemijskoj čistionici, no svakome se od nas može potkrasti pogreška. Međutim, ako se vaš omiljeni džemper smanjio zbog pranja na pogrešnoj temperaturi ili programu, to ne mora nužno znači da se trebate oprostiti od njega.

Kreatorica sadržaja Violet Witchel na TikToku je podijelila trik uz koji možete spasiti pleteninu koja se "stisnula" u pranju, a mnogi od korisnika prozvali su ga "genijalnim". U videu je Violet pokazala svoj džemper koji se uništio pri čišćenju i otkrila jednostavan način da mu vratite stari sjaj.

@violet.cooks My lifesaving hack during winter when a dry clean only accidentally gets thrown in a normal cycle #sweaters #unshrink #hack #laundry #downey ♬ Classic Jazz Piano - Relaxed and bright(1016589) - Ponetto

"Ako slučajno stavite džemper od kašmira ili vune na pranje na visokoj temperaturi i on se skupio, ovo je moj trik da ga vratim 'u normalu'. Za početak ga izdašno poprskajte sredstvom za uklanjanje nabora - to će olabaviti vlakna. Zatim uzmite parno glačalo, maksimalno ga pojačajte i peglajte uz napetost", objasnila je influencerica. Dok je peglala, čvrsto je držala donji dio oštećenog džempera, pri čemu ga je napetost njezina stiska povlačila prema dolje.

"Važno je da peglate polako i ponovite ovaj proces u sva četiri smjera. Možda vam se dodavanje topline čini se kontraintuitivnim, ali vjerujte mi da djeluje", poručila je Violet te pokazala razliku između lijeve strane džempera na kojoj je napravila ovaj proces i desne, koja je još bila skupljena.

Foto: Instagram, TikTok
Objavljeno: 31.01.2024. u 11:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p