TECH

Jeste li primjetili da na Instagramu od danas možete ''lajkati'' storije bez slanja poruka?

Nova značajka Instagrama dostupna je od danas
Jedna od najpopularnijih aplikacija svih vremena - Instagram, u ponedjeljak je najavio novu značajku pod nazivom ''Private Story Likes'' koja će potpuno promijeniti način na koji korisnici komuniciraju s pričama drugih ljudi. Tako svi korisnici već od danas (oni koji ažuriraju aplikaciju) mogu lajkati priče bez slanja DM-a!

Vijest koju su brojni korisnici dugo čekali je objavio voditelj Instagrama Adam Mosseri na svom službenom Twitter profilu. ''Dosada su se sve interakcije putem Instagram Storiesa slale putem izravnih poruka u pretince korisnika, a novi sustav lajkova koji danas predstavljamo radi samostalno, ne uključujući pretinac ili tzv. DM file.'' Kao što je prikazano u videu koji je podijelio Mosseri, a što sada možete i sami vidjeti, novo sučelje prikazuje ikonu srca kada gledate ''storije'' u aplikaciji. Nakon što ga dodirnete, druga osoba će dobiti obavijest - notifikaciju, a ne privatnu poruku. Mosseri dodaje i da je sustav napravljen kako bi bio posve "privatan" te da neće omogućiti brojanje lajkova.

Ideja je osigurati ljudima da izraze više podrške jedni drugima, ali i da malo ''počiste'' DM-ove. Osim toga, korisnicima je sada svakako lakše i zabavnije pokazati podršku i zahvalnost za sadržaj koji se dijeli, a posebice onima koji nemaju običaj pretjerano komunicirati u privatnom dijelu - Inboxu!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 23.02.2022. u 08:17
Tagovi: instagram

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p