TECH

Kako prikazati detalje na slici i napraviti prekrasne fotografije?

Otkrijte posebnu ljepotu detalja kroz mogućnosti makro fotografije

Najnovije funkcionalnosti mobilnih uređaja i njihove sve naprednije kamere omogućuju im snimanje savršenih fotografija. Što je zanimljivije, danas koristimo pametne telefone kako bismo slikali ne samo prekrasne pejzaže i portrete, već i impresivne detalje, s takvim rezultatima da bi bilo teško reći kakva je oprema za fotografiranje bila korištena.

Evo našeg vodiča o fotografiji detalja koji će vam zasigurno biti odličan izvor inspiracije - pogotovo ako želite pokazati svoj talent svijetu i odlučite se sudjelovati u InFocus natječaju!

Poigrajte se s postavkama kamere

Ako želite najbolje rezultate, nemojte koristiti samo osnovne postavke kamere. Osnovne postavke mogu vas ograničavati. Igrajte se s fotografijom - eksperimentirajte i ne brinite zbog neuspjelih slika. Koristite zum, pojačajte boje ili posegnite za dodatnim funkcijama koje će vam reći koji su parametri idealni za savršeno snimanje detalja. Još jedna dobra ideja za početnike su akromatske, tj. crno-bijele fotografije jer mogu sakriti neke potencijalne nedostatke i poboljšati najbolje elemente na vašim slikama.

Koristite HDR

Najbolji pametni telefon za snimanje detalja bit će onaj koji vam omogućuje da otkrijete i najsitnije detalje. Zbog toga, dok birate najbolji model za vas, pobrinite se da je jedna od njegovih karakteristika funkcija High Dynamic Range. HDR pojačava osvjetljenje i kontrast, radi čega možemo jasno vidjeti svaki detalj - rosu na cvjetnim laticama, šljokice na haljini, teksturu drvenih dasaka korištenih na antičkoj crkvi. Prilikom snimanja makro slike morate odlučiti koji bi element trebao dominirati na fotografiji - onaj u prvom planu ili onaj u pozadini. Zahvaljujući fokusiranju na samo jedan od njih, postići ćete savršenu oštrinu i - sjajnu sliku.Upoznajte se s bokeh efektom


Zamagljena meka pozadina, koja se naziva bokeh efekt, iza glavne teme je ogromna prednost profesionalnih fotografija. Pojedinosti se više ističu jer tako snažno privlače pažnju. Zamagljivanje pozadine je također odličan način da neki nepoželjni predmeti nestanu. Ovaj efekt bi se mogao pokazati vrlo korisnim u pejzažnoj fotografiji gdje neki slučajni motivi lako mogu upropastiti sliku. Primjena bokeh efekta nije teška. Većina modernih pametnih telefona opremljena je ovom funkcijom, što omogućava umjetničko zamagljivanje pozadine uparene s oštrijim detaljima. Provjerite ako ga imate!

Ne zaboravite na svjetlo

Fotografi dokumentaristi i modni fotografi, pa čak i influenceri, priznaju da najbolje fotografije nastaju sat vremena nakon zore i sat prije sumraka. Tada je svjetlost najljepša. Fotografije prirode - cvijeće, insekti, kapljice rose u zoru ili sumrak izvrstan je način da se slika prirodnim svjetlom za koje neće biti potrebni dodatni filtri. Suzite izbor i pokažite one najbolje fotografije čitavom svijetu! Za fotografiju je potrebno strpljenje, ali dok čekate savršen kadar, snimite seriju fotografija kako biste odabrali najbolje i najdraže. Fotografije koje smatrate najboljima stavite na društvene mreže i svoju strast podijelite s drugima.Volite li fotografiju? Okušajte se u Huawei InFocus Awards natječaju!

Ako ste zadovoljni svojim fotografskim postignućima i želite vidjeti što profesionalni fotografi misle o vašim fotografijama, Huawei InFocus Awards natječaj odlična je prilika da testirate fotografske vještine i pokažete svijetu svoj talent! Uz to što konstantno unaprjeđuju svoje uređaje i tragaju za ultimativnim iskustvom stvaranja slike, Huawei časti ljubitelje fotografije. Natječaj se sastoji od 6 kategorija, uključujući 5 fotografskih i jednu kategoriju posvećenu video formatu: #EmotionTag – izražavanje izravnih emocija putem fotografije, Hello, Life! – dijeljenje emocija ili inspiracije u svakodnevnim aktivnostima, Faces – eksperimentiranje s identitetom i moći portretiranja, Going the Distance – otkrivanje novih mjesta i novih iskustava korištenjem novih svojstava smartphone kamera, na primjer tele-leća, super širokog kuta ili makro-okidanja, Storyboard – pričanje priče u 9 okvira – mreža fotografija koje stvaraju značajnu i intrigantnu narativu i Life now – snimanje priča u manje od 30 sekundi.

InFocus je namijenjen svim korisnicima Huaweija koji mogu priložiti svoje radove u jednoj od kategorija putem za to namijenjene web stranice počevši od 24. srpnja 2019., a zadnji dan za prijavu radova je 11. kolovoza.

Foto: PR
Objavljeno: 08.08.2019. u 00:00
Tagovi: fotografija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p