TECH

Mobilna aplikacija Zagreb Be There dobila je potpuni makeover i nove vodiče!

Kako izgleda idealan dan u Zagrebu iz perspektive istaknutih voditelja, kuhara, glazbenika?

Posjetitelji Zagreba, ali i njegovi stanovnici, od sada mogu obilaziti grad ovisno o životnome stilu. U tome im može pomoći mobilna aplikacija Zagreb Be There koja je ovih dana doživjela potpuni makeover i dobila nove vodiče. Pionirska u svome području, od nastanka 2014. osvojila je brojne nagrade, ali trendovi se mijenjaju pa je i Turistička zajednica grada Zagreba odlučila kako je vrijeme za promjenu. Pri tome su surađivali s agencijom Bruketa&Žinić&Grey.

Dok su prijašnje verzije obuhvaćale tematske rute kroz koje ste primjerice mogli obilaziti samo mjesta s craft pivima ili samo uličnu umjetnost, a sastavljali su ih stručnjaci, novi koncept sadrži rute koje su sastavile istaknute osobe s njihovim omiljenim mjestima u gradu, pa ako se u njima prepoznate, možete provesti dan na sličan način.


Spisateljica i glavna urednica hrvatskog časopisa Cosmospolitan Aleksandra Orlić tako je sastavila rutu Rebound Zagreb za one koji su tek prekinuli intimnu vezu. Voditeljica i spikerica Iva Šulentić sve jutarnje tipove posjetitelja pak vodi na Morning rutu. Za one koji vole fino pojesti, tu je Michelin Guide Zagreb popularnog hrvatskog chefa Mate Jankovića. Glazbene preferencije možda zadovolji ruta mladih hrvatskih jazz glazbenica Lane Janjanin i Dine Rizvić koje su sastavile Jazzy Zagreb rutu ili pak Old Factories/New Clubs ruta kroz stare tvornice pretvorene u noćne klubove, a koju je sastavila DJ-ica Rea Hadžiosmanović.


"Našu Zagreb Be There aplikaciju unaprjeđujemo sukladno trendovima online tehnologije pa smo, osim drugačijih ruta i redizajna, dodali aktualna događanja u gradu koje korisnici mogu ubacivati u vlastite liste želja. Posebno bih istaknula rutu "Uncrackable dreams" koju smo pripremili specijalno za Advent u Zagrebu, a koja će korisnike povesti u uzbudljivu potragu za Orašarima po najpoznatijim adventskim lokacijama. Figure Orašara na ovoj ruti preuzimaju ulogu vodiča kroz hrvatsku baštinu predstavljajući ju kroz oslikane odore na svakoj pojedinoj lokaciji", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, dr.sc. Martina Bienenfeld.


Ono što je ostalo isto kao i ranije jest princip igre; korisnici se na lokacijama prijavljuju hastagom #BeThereZagreb i po završetku rute imaju mogućnost osvojiti razne nagrade poput Zagreb Be There suvenira. Aplikacija je besplatna te je dostupna za Android i iPhone uređaje, a može se preuzeti i na webu

Foto: PR
Objavljeno: 05.12.2019. u 10:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p