TECH

Pretvorite svoju omiljenu biljku u virtualnog kućnog ljubimca!

Pametna tehnologija odlučila se pobrinuti i za biljke!

Svaki pravi ljubitelj bilja zna da su one pune osobnosti; njihovo lišće i cvjetanje odlično pokazuju, osim generalnog zdravlja same biljke, i raspoloženje! Sada, zahvaljujući pametnoj tehnologiji, svoju omiljenu biljku možete pretvoriti u virtualnog kućnog ljubimca koji će komunicirati s vama o svojim potrebama! Radi se o pametnom proizvodu dizajnera Viviena Mullera iz luksemburške tvrtke Mu Design; pametna posuda za cvijeće imena Lüa prikazuje čak 15 različitih animiranih emocija, ovisno o stanju vaše biljke!

Lüa nije samo slatka po svom izgledu, već je i funkcionalna u pomaganju da svojim biljkama osigurate ono što im je potrebno za razvoj. Senzori unutar posude pokreću animaciju emocija, no tek nakon mjerenja vlage, izloženosti svjetlu i temperaturi tla. Posuda je povezana s aplikacijom u kojoj odabirete vrstu biljke i prilagođavate vlastite postavke! Nakon toga sve možete prepustiti Lüi koja će pretvoriti vašu kućnu biljku u zabavnog člana obitelji.

Šest animacija izravno je povezano sa zdravljem biljaka. Na primjer, ako biljci nedostaje svjetlosti, na pametnom ekranu koji se nalazi na samoj posudi pojavit će se emotikon malog vampira. Ako zaboravite zaliti svog zelenog prijatelja, pojavit će se animacija žednog emotikona. Lüa čak može zahvatiti prehlada ili groznica, što ovisi o temperaturi u kojoj se nalazi. Ako je s biljkom sve u redu, pametni ekran će prikazati zadovoljnu i sretnu animaciju emotikona, a čak ćete znati kada vaša biljka spava i kada se budi, što se otkriva kretanjem same biljke koje će, kada je budna, promatrati prostor u kojemu se nalazi.

Bilo da ste entuzijastični vrtlar koji pjeva svojim biljkama, ljubitelj tehnologije ili jednostavno netko kome treba pomoć kako bi im biljke preživjele, Lüa je odličan dodatak svakom domu! Lüa je također zabavan interaktivni alat koji može na vrlo jednostavan način naučiti djecu kako se brinuti o cvijeću i biljkama, a sigurni smo da će se svidjeti i svima onima koji i danas osjećaju nostalgiju za svojim prvim pametnim ''cimerom'' iz djetinjstva – Tamagotchijem! 

 

Foto: Mu Deisgn
Objavljeno: 06.12.2019. u 12:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p