TECH

Sjećate li se retro Instagram ikonice? Od danas ikona polaroida ponovno može biti na vašem mobitelu!

Nešto posebnija proslava desetog rođendana najpopularnije društvene mreže!

Sjećate li se možda svoje prve objave na Instagramu? Sigurni smo kako biste do nje trebali dugo, dugo skrolati, budući da smo svih ovih godina korištenja jedne od najpopularnijih društvenih mreža na svijetu skupili poprilično zavidnu kolekciju fotografija. Vjerovali ili ne, prošlo je deset godina od nastanka Instagrama, a okrugli broj svjećica na torti možete proslaviti novom opcijom koja je za mnoge poprilično nostalgična...

Kada su prije deset godina Kevin Systrom i Mike Krieger javnosti predstavili novu aplikaciju, koja je tada bila samo jedna od brojnih koje su se mogle pronaći na tržištu, sigurno nisu niti sanjali da će danas upravo ona imati toliko veliku ulogu u gotovo svim aspektima naših života. Instagram je s godinama postao ogromna zajednica od milijun aktivnih korisnika, ali i zajednica koja postavlja nove trendove, oblikuje društvene norme te stvara poslovna carstva koja ne tako davno nismo mogli niti zamisliti.

Unatoč tome što je od njegovog osnivanja prošao poprilično veliki broj godina, nešto stariji korisnici sigurno se sjećaju njegove početne ikone, dizajnirane u stilu polaroida koja je stajala na našim zaslonima nešto više od pet godina. Njezino redizajniranje izazvalo je veliko negodovanje korisnika, no zahvaljujući rođendanskom tjednu ovu nostalgičnu varijantu ponovno možete imati na zaslonu svog mobitela. Potrebno je samo otići u postavke aplikacije te priječi prstom po zaslonu kako bi vam se pojavili slavljenički emojiji, nakon čega će se ikone otključati te ćete možete izabrati između nekoliko opcija koje smo imali prilike vidjeti tijekom godina korištenja. Ova opcija bit će dostupna kroz cijeli listopad, stoga se nemojte previše za nju vezati!

Foto: Pexels, Instagram
Objavljeno: 06.10.2020. u 12:21
Tagovi: instagram

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p