TECH

Već danima pjevušite neku pjesmu, ali nikako ne možete saznati kako se zove? Onda će vas ova nova Googleova opcija oduševiti!

Otkrijte naziv omiljene pjesme - mumljanjem!

Moramo priznati kako ne poznajemo osobu koja nije barem jednom doživjela sljedeći scenarij; obavljajući svakodnevne obaveze, negdje potpuno neprimjetno u vaše uši uvukla se određena melodija ili vrlo maleni (najčešće pogrešni) dio teksta. Prestati s pjevušenjem gotovo je nemoguće, a još je teže pronaći naziv pjesme kako bi u njoj mogli uživati baš svakog dana...

Takva je situacija bila donedavno, no od danas nam je na našim mobilnim uređajima dostupna jedna sjajna opcija koju ćemo itekako koristiti. Osluškujući potrebe svojih korisnika, Google je predstavio novu 'hum to search' značajku, a koja je posebna po tome jer s njom možete tražiti pjesmu mumljajući, fućkajući ili pjevušeći melodiju. Iako je do sada ove glazbene brige rješavala aplikacija Shazam, u nekim situacijama nismo uspjeli otkriti o kojoj se točno pjesmi ili izvođaču radi, stoga će se ova nova Googleova opcija sigurno pokazati korisnom. Kako 'hum to search' značajka funkcionira?

Za početak potrebno je skinuti posljednju verziju Google aplikacije, a zatim u tražilici kliknite na mikrofon i postavite pitanje 'what’s this song?' ili kliknite na 'Search a song' opciju. Zatim je potrebno oko 10-15 sekundi mumljanja ili fućkanja melodije da bi se pojavila željena pjesma. I ne, ne morate imati previše talenta za pjevanje!

Foto: youtube, Unsplash, Pexels
Objavljeno: 20.10.2020. u 09:33
Tagovi: glazba, tehnologija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p