TECH

‘Wizard chess’ partije šaha iz Harryja Pottera upravo su postale stvarnost, a mi smo otkrili gdje kupiti ovaj magični set!

Zaigrajte šah na čarobnjački način 
Fanovi najpoznatijeg čarobnjaka na svijetu itekako dobro pamte scenu u kojoj Ron uči Harryja igrati čarobnjački šah. Ova neobična varijanta kultne igre pravilima je identična klasičnoj partiji šaha, no figure su žive i pomičnu se - potpuno same. U prvoj knjizi o Harryju Potteru upravo čarobnjački šah igra ključnu ulogu u priči, a zahvaljujući tehnologiji i umjetnoj inteligenciji, u ovoj neobičnoj igri sada i vi možete svakodnevno uživati!

Riječ je o uspješnoj Kickstarter kampanji koja se može pohvaliti s više od 300 tisuća zadovoljnih kupaca i višestrukim globalnim nagradama za mnoštvo proizvoda koje su izumili, a koja se nedavno pohvalila svojom najnovijom kreacijom naziva GoChess. GoChess je prva robotska šahovska ploča na svijetu s AI tehnologijom koja pruža neviđenu razinu realističnog igranja. Naime, uz Go Chess, udaljenost više nije prepreka za igranje vaše omiljene partije šaha, a sve što vam je potrebno da bi se figure na ploči pomicale jest pametni uređaj na koji ćete spojiti vašu GoChess robotsku ploču. 

Kako točno GoChess funkcionira?

Ispod elegantne površine GoChessa skriva se patentirani robotski mehanizam koji automatski pomiče šahovske figure, odražavajući poteze vašeg protivnika. Uz pomoć svjetlosnih indikatora, ploča vam daje do znanja koje poteze vaš protivnik čini, dok vi možete ručno pomicati figure. Iako je GoChess ploča već postala veliki hit među ljubiteljima ove strateške igre, najveće uzbuđenje izazvala je u Harry Potter svijetu koji napokon može zaigrati ‘čarobnjački’ šah o kojem smo toliko puta slušali u brojnim filmovima i knjigama o našem najdražem čarobnjaku. Iako i dalje ne postoji mogućnost prave borbe figura na šahovskoj ploči, umjetna inteligencija omogućila nam je da se barem za jedan korak približimo tom magičnom svijetu koji, po svemu sudeći, baš nikada neće izaći iz mode! GoChess ploču naručite ovdje!

Foto: imDB, GoChess
Objavljeno: 22.05.2023. u 09:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p