DIZAJN I ARHITEKTURA

Trgovina u kojoj će se svaka žena osjećati poput princeze

Zavirite u renovirani pariški butik modne kuće Valentino
Kultni dizajnerski brand Valentino iskoristio je tjedan mode u Parizu kako bi okupio zvjezdanu kremu i u francuskoj prijestolnici svečano otvorio svoj renovirani butik. Trgovina na Avenue Montaigne, adresi brojnih luksuznih brandova s područja visoke mode, glasi od povijesne važnosti, a već s njena ulaza pruža se grandiozan pogled na Eiffelov toranj.

Interijer koji se proteže na dva kata i ukupno 400 metara kvadratnih u potpunosti je uredio priznati britanski arhitekt David Chipperfield, koji je koncipirao prostor vrhunskih estetskih standarda. Osim monumentalnog stubišta napravljenog u drvu, koje je krucijalna točka butika, obnovljenu Valentino trgovinu karakteriziraju bijeli zidovi, mramorni podovi i garderobe izrađene u sivoj koži.

Uz prigušene boje, diskretan sjaj butiku daju raskošni kristalni lusteri, a atmosfera u prvi plan stavlja romantiku i eleganciju posljednjih kolekcija kuće Maison Valentino, koje od listopada 2008. potpisuju kreativni direktori Maria Grazia Chiuri i Pierpaolo Piccioli.

Kako izgleda kompletna trgovina, u kojoj se svaka žena mora osjećati poput prave princeze, provjerite u našoj galeriji.

H.B.

Objavljeno: 08.03.2013. u 13:21

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p