GASTRO

U Hrvatskoj se jede jedan od najboljih burgera na svijetu, otkrijte u čemu je tajna

Evo zašto se uvijek vraćamo ovom burgeru

Ako pokušate otkriti kako je nastao burger, naići ćete na mnogo različitih priča, imena i država. Popularizacija ovog kralja 'street fooda' zasigurno pripada Americi, no danas ćemo vam radije ispričati priču o hrvatskom burgeru koji se nalazi među 50 najboljih burgera na svijetu. Odgovor na pitanje kako naše lokalne namirnice tako dobro funkcioniraju u jelu koje ima toliko domovina, pronaći ćete u najbližem Submarineu.

Činjenica je da su Submarine burgeri uvršteni među 50 najboljih burgera svijeta prema turističkom portalu Big 7 Travel. A da Submarine burgerima gotovo nije potrebna ta potvrda, znaju svi koji su barem jednom okusili mekano pecivo i sočne pljeskavice u raznim originalnim kombinacijama koje nude. No, Submarine burger je više od običnog burgera – peciva i pljeskavice, riječ je domaćoj priči čiji put prema uspjehu nije kompromitirao izbor namirnica i podržavanje lokalnog, a svakim grizom i mi možemo biti dio toga. Win-win situacija ako pitate bilo kojeg strastvenog gurmana koji želi imati čistu savjest kada je riječ o porijeklu namirnica.

U čemu je tajna?

Submarine jedan je od najuspješnijih hrvatskih brendova i jedna od 1000 najbrže rastućih tvrtki prema Financial Times popisu od prije tri godine. Ovo je trenutak kada se svi zapitaju, u čemu je tajna, ali tajne zapravo nema. Osim pokoje tajne recepture za izradu vlastitih umaka i recepta za brioche peciva koja za Submarine izrađuje pekar iz okolice Zagreba. Istina je da je uspjeh Submarinea utemeljen na radu, održivim principima, podržavanju lokalnih proizvođača i stapanje svih okusa Hrvatske u burger kojem se rijetko tko neće ponovno vratiti. Takva posvećenost jednom preraste iz posla u životni stil, a onda je uspjeh samo pitanje vremena.

Okusi zavičaja u premium gourmet burgerima

Posebnost i jedinstvenost okusa leži u izboru visoko kvalitetnih, domaćih namirnica iz lokalnog uzgoja. Osnova svakog burgera je meka i sočna pljeskavica, a u Submarineu se rade od 100% junetine s domaćih farmi nedaleko Žumberka. Uz domaće pecivo tajne recepture, povrće je savršen dodatak hrskavosti, a lokalni OPG-ovi brinu se da ono dolazi iz kontroliranog uzgoja i da je dokazne kvalitete. S područja Ludbrega nabavlja se sir od autohtonih mljekarnica. Ako ste se ikada pitali zašto su krumpirići sa sirom tako ukusni, čini se da je još jedna tajna otkrivena. Naravno, lokalna ponuda namirnica ne bi bila potpuna bez proizvoda koji su daleko poznati simboli hrvatske gastronomije. Lički krumpir i drniška panceta daju ovim fenomenalnim burgerima neizbrisiv domaći potpis.

Nove lokacije

Kao što sastojci za ovaj burger uvršten u top 50 burgera na svijetu dolaze sa svih strana Hrvatske, Submarine je prisutan na svim stranama Hrvatske. Submarine ima ukupno 17 restorana od čega 11 u Zagrebu, 2 u Rijeci, 3 u Splitu i 1 u Zadru, a sve obožavatelje brenda i tragače za savršenim burgerom razveselit će informacija da su u najavi su nove lokacije u Rovinju, Puli, Dubrovniku i Opatiji.

Foto: PR

**sadržaj nastao u suradnji s brendom Submarine

Objavljeno: 12.09.2023. u 10:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p