LIFESTYLE

U Zagrebu se uskoro otvara prvi muzej čokolade!

Kraj listopada rezervirajte za učenje o omiljenoj slastici!

Zagreb polako, ali sigurno, postaje metropola u punom smislu te riječi; različiti i zanimljivi restorani, velik izbor street food-a, kulturne manifestacije i bogata festivalska ponuda samo su neki od razloga zbog kojih je Zagreb definitivno središte događanja, a ove jeseni očekuje nas još jedno fantastično otvorenje- ono prvog muzeja čokolade!

Iako točnih informacija još uvijek nema, Muzej čokolade Zagreb na službenom Facebook profilu otkrio je kako otvorenje možemo očekivati krajem listopada ove godine. Možemo se složiti kako nije potrebno dodatno napominjati koliko se veselimo ovoj novoj zagrebačkoj adresi i to prvenstveno zbog toga što ćemo osim degustacije, o čokoladi naučiti i čuti mnoge zanimljivosti koje dosad nismo znali. Koncept muzeja zamišljen je kao posveta čokoladi, njezinom povijesnom i kulturološkom aspektu, ali i geografskom značenju, a kroz interaktivan pristup, sama povijest bit će prikazana kroz prostor i vrijeme.

Svi zaljubljenici u čokoladu, kao što smo i napomenuli, imat će priliku degustirati i kupiti izabrane čokolade iz bogatog asortimana malih hrvatskih čokolaterija koje koriste najkvalitetnije sastojke i metode izrade kako bi konačan proizvod bio na zavidnoj razini, stoga ne sumnjamo da će red za ulazak u ovaj divan muzej biti poprilično dugačak, ali zasigurno itekako vrijedan svake minute. 

 

Objavljeno: 28.08.2019. u 08:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p