DOGAĐANJA

U znak sjećanja na Olivera Dragojevića održava se poseban program i koncert u Veloj Luci!

Brojni glazbenici odat će počast legendi hrvatske glazbe
Rijetko koji umjetnik uspio je učiniti za života, ali i nakon, ono što je učinio Oliver Dragojević. Dvije godine nakon njegove smrti, na Korčuli, u Veloj Luci započeo je programom "Trag u Beskraj" s  raznim događanjima posvećenih upravo njemu, a cijeli otok uskoro će postati temeljem stvaralaštva ove ikone hrvatske glazbe...

"Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi familija možemo je svima se neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu kako bi i on sam htio. Bez obzira što mi familija nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe muzičke i ljudske priče." izjavila je obitelji Dragojević

Cijeli posljednji tjedan u srpnju bit će posvećen Oliveru Dragojeviću pod programom simboličnog naziva „Trag u beskraju“. Program će otvoriti izložba naziva „Oliver u Luci / Luka u Oliveru“ 27. srpnja, a vrhunac doživjeti velikim koncertom 29. srpnja simboličnog naziva „Trag u beskraju“. Priliku kako bi još jednom odali počast nastupom na koncertu nisu propustili brojni hrvatski glazbenici između kojih su Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini. Pridružit će im se i mnogi drugi glazbenici, gudački orkestar dirigenta Alana Bjelinskog, a cijeli koncert pod vodstvom je producenta Ante Gele.

"Osobno bih volio da Vela Luka bude mjesto druženja i prisjećanja na Olivera taj dan u godini, mjesto kad će svi moći biti bolji i jednostavniji ljudi, sjediti na rivi, zažmiriti i uživati u „Magadaleni“ ili „Galebu“, izjavio je Gelo, dugogodišnji Oliverov prijatelj i suradnik.

Osim velikog večernjeg koncerta na pijaci ispred crkve sv. Josipa , taj dan će se polagati vijenac, održati misa i recital u crkvi, te promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru. Dan poslije, u četvrtak 30. srpnja održat će se koncert naziva „Evo mene među moje“ na kojem će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver obilježio hrvatsku glazbenu povijest. Nastupit će Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić i mnogi drugi.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava u petak, 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda. A sjajna vijest za sve one koji neće imati priliku uživo prisustvovati na koncertu jest da će iste moći pratiti putem brojnih kanala na društvenim medijima poput Facebooka i Youtubea te na MaxTv-u.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije, u Veloj Luci bili su prisiljeni sve koncerte održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa, iako je bila namjera održati koncerte na različitim lokacijama. Sva događanja će se održati prema mjerama i preporukama HZJZ-a.
Foto: PR, Turistička zajednica Vela Luka, Youtube
Objavljeno: 29.07.2020. u 15:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p