LIFESTYLE

Veliko priznanje za modnog fotografa Franju Matkovića!

Balkan Photo Award 2016.

franjo matković bipa fashion.hr
S
tiglo je veliko priznanje za modnog fotografa Franju Matkovića koji je 27. siječnja na Balkan Photo Awardsima za 2016. godinu pobijedio u kategoriji Moda s fotografijom Fashion Fetish koju je snimio upravo za jednu od kampanja BIPA FASHION.HR-a. 

Balkan Photo Award tradicionalno se održava krajem siječnja u Sarajevu u sklopu Balkan Photo Festivala, a ove godine dodjela nas je iznenadila lijepom viješću i velikim te značajnim priznanjem Franji Matkoviću. Modni fotograf je za FASHION.HR snimio brojne zapažene i hvaljene kampanje, a upravo je fotografija iz one za proljeće/ljeto 2015. nagrađena. Spomenuta fotografija utjelovljuje dualnu prirodu mode, a za nastanak radova iz te serije on se odlučio za dramatičan pristup koristeći crno-bijelu tehniku. U samo dvije nijanse, u minimalističkom stilu, nepogrešivo je prikazan duh snažne i samosvjesne žene, kojoj je moda način izražavanja vlastite osobnosti.

"Zaista sam počašćen, ali i ugodno iznenađen dodjelom nagrade na Balkan Photo Festivalu. Tim više što je natječaj otvoren za prijave fotografa iz cijelog svijeta, a žiri sastavljen većinom od profesionalaca koji ne djeluju na našim prostorima i kao takvi nepristrano ocjenjuju prijavljene fotografije. Bilo mi je izuzetno teško odlučiti s kojom fotografijom se prijaviti. Za fotografiju koja mi je donijela pobjedu izbor je bio potpuno subjektivan - najdraža fotografija iz najdraže kampanje koju sam radio za BIPA FASHION.HR. To mi čini ovu nagradu posebno dragim postignućem. No, na stranu nagrade, sam festival je jedan poseban doživljaj. Odlična organizacija i prezentacije izložbe te uspjeh da okupe toliko kreativaca i ljubitelja fotografije na jednom mjestu zbilja zaslužuje da se ovaj događaj pozicionira na jedno visoko mjesto u kulturnom programu ne samo BiH, već i cijele regije", podijelio je s nama Franjo svoje dojmove o dobivenoj nagradi.

Osim Franje slavila je i Jelena Janković s fotografijom Selfie kultura koja je osvojila Canon Grand Prix Award, odnosno postala je ukupni pobjednik konkursa i pobjednik u kategoriji Svakodnevni život. Posebno priznanje Festivala i pobjednik u kategoriji Kreativna fotografije dobio je HanShun Zhou za fotografiju Frentic city.

jelena janković

Selfie kultura

Frentic city

T.K.
Foto: Franjo Matković, Jelena Janković i HanShun Zhou

Objavljeno: 29.01.2017. u 12:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p