DIZAJN I ARHITEKTURA

Zadivljujuća kamena vila na obroncima Hvara

Mediteranska oaza na našem najpoznatijem otoku

Savršena kuća za odmor na obroncima Hvara 
Otok Hvar sam po sebi predstavlja savršen odmor, sa svojom fantastičnom energijom, prekrasnom prirodom i mediteranskim šarmom koji se zavlači pod kožu. No, kada u priču dodamo i savršenu vilu na osami s pogledom koji oduzima dah, jedan od naših najljepših otoka pretvara se u odmor iz snova.

Smještena na obroncima otoka, na 30 minuta udaljenosti od živahnog grada Hvara, udomaćila se Villa Kasia. Ljepotica uređena u provansalskom stilu renovirana je 2013. godine, a nastala je iz dvije kamene kuće koje su nekoć pripadale staroj hvarskoj obitelji. Nov izgled potpisuje arhitekt Duje Kaliterna, koji je posebnu pažnju usmjerio u očuvanje prirode koja okružuje imanje. Vila se sastoji od glavne i gostinjske kuće koje su spojene kamenim stepenicama. Dok se u većoj kući nalaze prostrana obiteljska soba, kuhinja, glavna spavaća soba, kupaonica te dodatna manja soba, gostinjska kuća sadrži kuhinju, obiteljsku sobu s bračnim krevetom i kupaonicu.
 
Obje su kuće uređene u elegantnom mediteranskom stilu s rustikalnim elementima, a od boja prevladavaju nježno plava i bijela, krasno se nadopunjavajući s kamenim zidovima. Prekrasan pogled koji puca s balkona i prozora te okolne agave, ružmarini i lavande, Villu Kasiu čine zaista savršenim dalmatinskim utočištem.
 
vila kasia
 
vila kasia 
vila kasia    
vila kasia 
vila kasia   
vila kasia
  vila kasia vila kasia vila kasia vila kasia vila kasia 
M.M.
 
Objavljeno: 01.10.2015. u 12:52

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p