LIFESTYLE

Zagreb dobiva zanimljive skulpture od slame

Art Park predstavlja dvodnevni land art atelje

art park zagreb

Jedno od omiljenih ovogodišnjih ljetnih okupljališta Zagrepčana i turista nastavlja redati zanimljive radionice i događanja. U utorak 30. i srijedu 31. kolovoza Nikola Faller, magistar kiparstva iz Osijeka i njegova udruga Slama tako će u Art Parku kraj Tomićeve stvarati jedinstvene skulpture od ovog prirodnog materijala koje će do 2. listopada činiti sastavni dio ove galerije na otvorenom.

U ova dva dana Nikola će nas uvesti u land art, područje kreativnog izražavanja potpuno prirodnim materijalima na otvorenom prostoru. Ovaj akademski kipar iz Osijeka svojim radovima konstantno iznova pokazuje da je slama izvrstan i autentičan kiparski materijal koji nipošto ne ograničava kreativno stvaralaštvo. Čak štoviše, djeluje inspirativno. Cilj udruge promicanje je ekološke i umjetničke svijesti u društvu, a njen rad ovjenčan je priznanjem za najatraktivniji eko-etno proizvod na Eko etno sajmu u Zagrebu, zlatnom poveljom Suncokret ruralnog turizma za najbolju ruralnu manifestaciju te zelenom poveljom Osječko-baranjske županije za postignuća na području umjetnosti i ekologije.
 
art park zagreb 
Osim 30. i 31. kolovoza kada će radovi nastajati, gotove skulpture moguće je vidjeti svakim danom u Art Parku koji se nalazi između Ilice, Tomićeve ulice i Strossmayerovog šetališta.
  
Ostale programe, radionice i događanja ove zagrebačke karizmatične galerije na otvorenom možete popratiti ovdje.   
 
art park zagreb 
art park zagreb 
Foto: PR
Objavljeno: 30.08.2016. u 11:29

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p