LIFESTYLE

Zašto biste trebali početi koristiti proizvode od bambusa?

Ekološki prihvatljive i održive svakodnevne potrepštine

Zero Waste trend jedan je od novijih i izrazito popularnih životnih pristupa koji se u kratkom roku popularizirao u cijelom svijetu, a donosi maksimalnu brigu oko minimalnog stvaranja otpada u kućanstvu i traženja alternativa sveprisutnoj plastici, a sve s ciljem što boljeg očuvanja prirode i brige oko okoliša.

Zbog svoje dugovječnosti i nemogućnosti razgradnje, plastični proizvodi, ponajviše oni jednokratni, predstavljaju 70 posto otpada u europskim oceanima i morima. U prirodi ovi proizvodi mogu opstati desetljećima, pa čak i stotinama godina i, iako globalno postajemo sve osviješteniji kada govorimo u uporabi plastike, činjenica je da je ovaj štetni materijal sveprisutan i da ga često potpuno nesvjesno koristimo svakoga dana. Prvo mjesto svakako zauzimaju svakodnevne potrepštine i jednokratni plastični proizvodi u koje, nećete vjerovati, ovoga puta nećemo ubrojiti plastične vrećice, a to su proizvodi poput štapića za uši, četkica za zube, jednokratnih pribori za jelo, take out posude za hranu i slično.

Upravo tim povodom nastao je belgijski brend naziva Bambaw koji, u želji da naš planet učini boljim mjestom, nudi alternative različitih potrepština koje u većini slučajeva možete pronaći načinjene isključivo od plastike. No, materijal koji je korišten kako bi kreirali čitavu paletu svakodnevnih potrepština je ni manje ni više nego – bambus. Zašto baš bambus? Pa, razloga je mnogo; bambus je 100% prirodan i biorazgradiv materijal koji će se, kada jednom prestanete s upotrebom vratiti u Zemlju ostavljajući minimalan utjecaj na životnu sredinu. Javnost je nasreću sve svjesnija potencijala bambusa i prepoznaju ga kao materijal koji može ne samo poslužiti u svijetu dizajna i graditeljstva, već i u očuvanju klimatskih uvjeta na Zemlji s obzirom na njegovu veliku moć apsorpcije ugljikova dioksida.

Osim biorazgradivosti i održivosti, Bambaw proizvodi odskaču i svojom estetskom komponentom zbog koje je baš svaki komad oku ugodan i privlačan. Potpune kolekcije potražite na službenoj stranici brenda na kojoj ćete ujedno pronaći i korisne savjete i činjenice o babmusu kao materijalu te informacije o novitetima koje možemo očekivati.

Objavljeno: 26.04.2020. u 22:29
Tagovi: eko

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p