LIFESTYLE

Zašto je posjet čarobnom dvorcu ‘’Stara Sušica’’ odlična ideja za vikend izlet?

Povijesno kulturna atrakcija koju morate posjetiti

Ima li boljeg razdoblja za posjet prekrasnom Gorskom kotru od zimskih mjeseci kada snježne pahulje potpuno prekriju ovaj kraj I pretvore ga u pravu malu zimsku bajku? Skrad, Mrkopalj, Mrzle Vodice, Ravna gora samo su neki od mjestašca koje svakako vrijedi obići, a koja nerijetko kriju prave povijesne dragulje!

Jedan od takvih je svakako i dvorac Stara Sušica, apsolutni povijesni dragulj Gorskog kotara. Ovaj prekrasni dvorac koji izgleda kao iz bajke nalazi se u blizini Ravne Gore, na 800 m nadmorske visine, a potpuno je okružen netaknutom, stoljetnom šumom raznolike flore i faune. Povijest kaže da su Frankopani u srednjem vijeku imali grad u Staroj Sušici koji nitko, pa čak ni Turci, nisu uspjeli osvojiti. Davne 1890. godine dvorac su kupili riječki trgovci koji su dvorac restaurirali, no u potpunosti u romantičnom duhu svojega vremena kako bi dvorac ostao identičan do današnjeg dana, što im je uspješno pošlo za rukom.


Tako je dvorac Stara Sušica danas mjesto koje privlači veliki broj posjtitelja, a koje intezivno posjećuju vrtićari i osnovnoškolci iz svih dijelova Hrvatske, koji u dvorcu obično borave nekoliko dana i potpuno uživaju u njegovim čarima. Dvorac prima isključivo organizirane grupe prijavljene putem pravnih osoba (škole, vrtići, ili druge ustanove, tvrtke, udruge, klubovi i sl.). Rezervacija smještaja je obavezna za sve goste, a sve informacije potražite na linku.


Foto: Instagram
Objavljeno: 16.01.2022. u 08:52
Tagovi: vikend

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p