LIFESTYLE

Zašto nikada ne ostvarimo svoje novogodišnje želje?

Zamke u koje upadnemo baš svake godine!

Bez obzira na to kakva vam je sve iskustva donijela ova godina, onoj novoj se itekako svi veselimo. I kako raste nestrpljenje za njezin dolazak, istovremeno rastu i naša očekivanja od svega što nas u toj godini očekuje. Svaki završetak godine zaključimo s dugačkim popisom želja i planova, a što nas sprječava u njihovom ostvarivanju, saznajte u nastavku!

Nova godina je idealno vrijeme za postavljanje novih ciljeva i ostvarivanje nekih starih želja, pa već sigurno imate u planu stavke koje želite da se pronađu na vašoj novoj listi. Prestanak pušenja ili početak vlastitog fitness putovanja želje su koje redovito pronađu svoje mjesto na našim novogodišnjim 'to do' listama, no naša motivacija za njihovo ispunjavanje se negdje na tom putu izgubi, pa umjesto zdravog ili prekrasnog tijela, imamo novu dozu frustracije. No, istina leži u tome da nije problem u željama jer su sve one zaista ostvarive, već je problem u načinu njihovog postavljanja.

Pozitivne promjene koje želite u svome životu teško će biti ostvarive ako ih datirate za kasniji period. Dakle, čekanje prvog mjeseca da bi prestali pušiti ili otišli u teretanu upućuje na to da niste donijeli zaista čvrstu odluku u ostvarenju tih želja te da će njihov kontinuitet u ostvarivanju biti kratak. Ako se zaista želite riješiti nekih nezdravih navika ili poboljšati kvalitetu svog života, odluka koju donesete mora biti vezana za sadašnji trenutak - danas! Također je važno definirati što točno želimo ostvariti i pri tome pokušajte biti konkretni i realni jer preveliki ciljevi uglavnom vode do neuspjeha i nezadovoljstva. Stoga je bolje postaviti nekoliko manjih ciljeva pa sigurno koračati ka njihovom ispunjenju. Nadalje, ono što će održati vašu motivaciju je korisna tehnika vizualizacije. Sigurno se sjećate kako ste kao dijete sve oko sebe zamišljali služeći se svojom bujnom maštom. Upravo je maštanje dobar alat kojim se trebate služiti u ostvarivanju svojih ciljeva, pa stoga zamislite sebe kako bi izgledali sa svojom ispunjenom željom te neka vaša slika bude razrađena do najsitnijih detalja. Tako će vaše želje sigurno biti ostvarene i nećete ih ponovno pronaći na vašem popisu za 2020-tu godinu!

Foto: Unsplash
Objavljeno: 23.12.2018. u 00:00
Tagovi: nova godina

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p