GASTRO

Zašto ovo ljeto ne biste živjeli po vlastitim pravilima?

Iskoristite ono najbolje u svom životu!
Iako je početak nove godine uvijek popraćen s novim životnim odlukama i velikim promjenama, ljeto je postalo prepoznatljivo kao sezona za punjenje životnih baterija i nove početke. Bez obzira radi li se o promjeni sredine pa makar i na tek koji tjedan, novom poslu ili zanimljivim hobijima, ljeto je vrijeme rezervirano isključivo za vlastitu sreću i zadovoljstvo. No, bez obzira koje u vaše okolnosti, ako na stvari sagledate iz neke druge persepktive, pronaći ćete svoju idealnu ljetnu fuziju!

Možda je do visokih temperature i odlaska na zasluženi ljetni odmor bez obzira jeste li plažom zamijenili školske klupe, uredske stolove ili prepoznatljive kućne zidove, ali sada je idealno vrijeme da svojoj svakodnevici udahnete potrebnu svježinu! Umjesto da nabrajate sve stavke kojima ste nezadovoljni, primijenite pozitivniji stav i svoju dosadnu svakodnevicu pretvorite u ljeto koje ćete pamtiti po sjajnom provodu, druženju i okusima!

Biti zauzet” postalo je gotovo neizbježno u današnjem ubrzanom svijetu. I dok se rado ponosimo svojim radom i obavezama, prioriteti su se izmijenili, a tanka linija između radnog i neradnog vremena postala je gotovo nevidljiva. Stres i umor neizbježni su i njihove posljedice osjećamo još dugo nakon, stoga što nam je činiti? Znanstveno je dokazano kako pozitivno razmišljanje i svakodnevna meditacija čine veliku razliku u kvaliteti života. Svega mala promjena poput takve učinit će da se bolje osjećamo te izgledamo!Stoga, zašto ne biste ovog ljeta, svom postojećem rasporedu, pridodali nekoliko pristupačnih hobija poput jutarnjeg meditacije i istezanja ili gašenja pametnih uređaja nakon radnog vremena? Predahnite od društvenih mreža i vrijeme koje biste proveli online, provedite u kuhinji isprobavajući svoje kulinarske sposobnosti ili napokon sadeći onaj vrt o kojem dugo razmišljate? Iskoristite svoju okolinu i uhvatite se u koštac s onime što uvijek odgađate!

Baš kako učenje novih vještina čini naše tijelo i um zdravima i zadovoljnijima, tako namirnice koje konzumiramo čine naše misli i tijelo boljima ili lošijima. Ljeto je najčešće rezervirano za striktne dijete i sate provedene u teretani znojeći se, no nepotreban pritisak kojim se opterećujemo često urodi suprotnim efektom. Dokle god nastojite jesti zdravo i svoju prehranu obogaćujete sa zdravim namirnicama, ne ustručavajte se zasladiti na kraju dana ili s društvom napraviti večeru za guštanje.Otkrijte svoju idealnu ravnotežu bez odricanja i ljeto pamtite po odličnim okusima poput Fuzetea ledenih čajeva koji su na sjajan način sjedinili ono najbolje od biljnih i voćnih okusa! Uravnoteženi spoj čaja, soka i biljaka s prirodnim sladilima ključan je primjer kako nije potrebno raditi kompromise kad je u pitanju zdrav ali izuzetno slastan napitak! Fuzetea ledeni čajevi dostupni su u 5 zanimljivih okusa jedinstvene kombinacije: breskva i hibiskus, mango i kamilica, limun i limunska trava, šumsko voće te marakuja koja će se posebno svidjeti onima koji preferiraju osvježenja bez šećera! Zašto biste birali i radili kompromise kad možete istovremeno uživati i svoje tijelo hidrirati i njegovati zdravim sastojcima?


S pozitivnim stavom, novootkrivenim vještinama i ključnim namirnicama, jedino vam preostaje promijeniti svoju uobičajenu sredinu i proširiti horizonte! Čak nije potrebno otići na daleka i skupocjena putovanja ili jedan užurbani grad zamijeniti istim takvim nepoznatim! Zašto ne biste pozvali prijatelje te društvo umjesto odlaska u restoran zabavili večerom u vlastitom domu? U duhu ljeta svoju naizgled dosadnu terasu učinite it mjestom u gradu, svoj krevet zamijenite šatorom u vrtu i noć provedite gledajući zvijezde ili uživajte solirajući uz knjigu koja ustrajno čeka na vas već mjesecima…

Umjesto da planirate mjesecima unaprijed, nek svaki dan bude nova mala avantura! Razmislite o idealnoj životnoj fuziji koja će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima. Olakšajte se zapisujući sve stvari koje želite ostvariti, ali ne za mjesec ili godinu dana, nego ono što možete učiniti već danas. Provedite popodne u dugoj šetnji, izdvojite vrijeme za prijatelje koje dugo niste vidjeli, sjednite u auto i provedite vikend istražujući okolicu ili pak kupite kartu u jednom smjeru... Dobra energija postat će zarazna i ubrzo ćete shvatiti kako biti sretnima i zadovoljnima, dovoljne su sitnice koje možemo primijeniti istog trena!Foto: Unsplash, Fuzetea
Objavljeno: 23.07.2019. u 15:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p