DIZAJN I ARHITEKTURA

Zavirite u dubrovački hotel koji nas je oduševio!

Prijeko Palace je mjesto koje morate posjetiti…


U
lica Prijeko, u samom centru Dubrovnika postala je bogatija za još jedno fantastično mjesto! Riječ je o hotelu i restoranu naziva Prijeko Palace koji je osvojio brojne turiste, domaće goste i našu redakciju. Pa što je tako posebno u ovom hotelu? 

Prva informacija koja oduševljava je ona vezana uz povijest samog mjesta na kojem je nastao hotel. Riječ je naime o palači Isusović Braichi koju brojni povjesničari i sami Dubrovčani smatraju jednim od najljepših primjera renesansne arhitekture Grada. Druga informacija je sama priča vezana uz nastanak hotela. Hotel je naime otvorio stari nizozemski par koji dugi niz godina ljetuje u Dubrovniku i koji je ostao oduševljen našim prekrasnim gradom. Nakon što su punih pet godina čekali na sve dozvole, par je uz vrsne restauratore obnovio spomenutu palaču i vratio je u njezino izvorno stanje iz 15. stoljeća. Nakon restauracije palače uslijedilo je uređenje soba i aprtmana koji su sve samo ne tipični. Svaka soba ima naime svoju priču i krase je radovi svjetskih i naših umjetnika koje možete kupiti na licu mjesta. Tako je nekadašnja palača Isusović Braichi na Prijekome postala impozantni art hotel čije zidove krase radovi poznatih umjetnika od kojih su samo neki Max Gasparini, Edland Man, Alex and Felix, Bea van Dorpe, Alexander Vogels, Velimir Trnski, George Heidweiller, Birgit Lorenz, Lena Kramarić, Casper Faassen i brojni drugi.

Treća informacija koja će razveseliti one najveće romantičare među vama je vezana uz famoznu terasu na vrhu hotela koja pruža jedan od najljepših pogleda na Dubrovnik. Ove tri informacije po nama su i više nego dovoljni razlozi da idući put kad se nađete u Dubrovniku svratite do art hotela Prijeko Palace!
  
A.B.
 
photos: Facebook Prijeko Palace
Objavljeno: 31.07.2014. u 15:09
Tagovi: Dubrovnik, hotel

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p