DIZAJN I ARHITEKTURA

Zavirite u najnovije europsko središte Alexandera Wanga

Bivša pošta novi je crno-bijeli dom poznatog dizajnera

 alexander wang
 
Nakon što je medijima prostrujila vijest o konačnom odlasku Alexandera Wanga s pozicije kreativnog direktora modne kuće Balenciaga, stigla je novost kako je poznati modni dizajner napokon otvorio svoje prvo europsko središte, odnosno glavnu prodavaonicu, i to u Londonu.

Smješten na adresi 43/44 Albemarle Street u londonskom Mayfairu, minimalistički crno-bijeli svijet savršeno utjelovljuje estetiku brenda. Bivši poštanski ured prostire se na tri kata i u potpunosti odiše prepoznatljivim industrijskim dizajnom u kojem Wangova ženska i muška linija, kao i T by Alexander Wang te OBJECTS kolekcija i modni dodaci dolaze u potpunosti do izražaja.

Prostor odlikuje monokromatska paleta boja, oštre linije, kombinacija materijala i tekstura u kojima prevladava sivi beton, a osmišljen je u suradnji s belgijskim arhitektom Vincentom van Duysenom, koji je svojedobno dizajnirao i trgovine za brendove Aesop, Calvin Klein, Selfridges i La Rinescente. Centralno mjesto trgovine zauzimaju masivne stepenice, a namještaj potpisuju Vincent Van Duysen Architects, ali i sam Alexander Wang. Nađete li se u Londonu, ovo je adresa na kojoj se svakako morate zaustaviti.
 
  
Alexander Wang London 
Alexander Wang London 
Alexander Wang London 
Alexander Wang London 
Alexander Wang London 
 
M.M.
Foto: Wallpaper
Objavljeno: 04.08.2015. u 10:31

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p