DIZAJN I ARHITEKTURA

Zavirite u pariški stan Christiana Louboutina!

Dom u kojem se egzotično i svakodnevno savršeno nadopunjuju

Ime poznatog postolara Christiana Louboutina zaista je broj jedan kada je riječ o modernim i širom svijeta obožavanim cipelama prepoznatljivih crvenih potplata, koje svojim savršenim dizajnom i paprenim cijenama ženama diljem svijeta tjeraju suze na oči.

No, ovog puta uz njegovo ime nećemo spominjati samo cipele, već i njegov stan u potkrovlju jedne stambene zgrade, smješten u samome srcu Pariza. Iako njegov posao iziskuje vrlo visoko razvijeni osjećaj za sofisticiranost, moramo priznati da Louboutinov dom sugerira puno opušteniji senzibilitet, koji je inspiriran s daleko više avanturističkog duha nego što bi to urbane princeze koje šetaju u njegovim cipelama mogle pomisliti.

Njegov dom je kaleidoskop nevjerojatnih detalja u kojem je, jednako kao i u njegovu dizajnu, zastupljeno Christianovo fantastično razumijevanje mode, osjećaj za lijepo, profinjeno i posebno, a cijeli interijer odaje dojam mnoštva isprepletenih bajki ujedinjenih u jednu. U prilog tome vjerojatno najviše svjedoče detalji poput garderobe naručene iz Aleksandrije, u cijelosti izrađene od izrezbarena drveta, preparirana divlja mačka, graciozno poprsje afričke žene izrađeno od crnog i srebrnog metala, mnoštvo predmeta koji su nekoć bili u vlasništvu veličanstvenog Yves Saint Laurenta, vrata blagovaonice koja stižu iz dalekog Maroka, podne pločice iz Damaska, sofe kupovane na buvljacima diljem svijeta, svjetiljke iz Italije, ručno rađeni okviri prozora koji stilom podsjećaju na Versailles... Popis je zaista i više nego impresivan. A da sve ne bi ostalo samo na pukom sakupljanju lijepih stvari, Christianu Louboutinu su u pomoć pri uređivanju ovog fantastičnog interijera uskočili Pierre Passebon, vlasnik jedne pariške galerije, te dekorater Jacques Grange. Konačan rezultat je dom kakav i priliči jednom dizajneru A-liste – pomalo boemski, bajkovit i eklektičan prostor, u kojem se egzotično i svakodnevno savršeno međusobno nadopunjuju.

 
 
 
 
 
 

 

I.K. 

photo: Philippe Garcia

 
Objavljeno: 29.06.2014. u 10:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p