DIZAJN I ARHITEKTURA

Zavirite u prekrasnu kuću za odmor u okolici Siska

Interijer koji opušta sva osjetila

 

U okolici Siska u malom mjestu Topolovac smjestila se ova preslatka ladanjska kućica. Originalno građena početkom prošlog stoljeća kao konoba sa stanom na katu iznad, kuća se nekad nalazila uz lokalno sajmište dok je danas dio pitoresknog pejzaža uz obalu rijeke Save.

 

Kuća se prenosila s koljena na koljeno i današnji su je vlasnici prije desetak godina sami preuredili po vlastitom ukusu. Prizemlje koje je nekad bila konoba pretvoreno je u raskošnu rustikalnu kuhinju na koju se nastavljaju blagovaonica i boravak u istom stilu. Namještaj u pretežito bijeloj boji kombiniran je sa cvjetnim motivima zavjesa, uokvirenim Chanelovim maramama na zidu, unikatnim lusterom i orginalnom kaljenom peći boje mente. Susjedna prostorija koja je nekad bila staja za prihvat kočija danas služi kao prostorija za odmor uz kamin te mjesto koje spaja kuću i prekrasan stražnji vrt. Na katu se nalazi spavaći dio u kojem se osim rustikalnih motiva isprepliću boje s obiteljskim crno bijelim fotografijama. Grijanje u cijeloj kući je na kaljene peći koje su originalne prenesene iz jednog zagrebačkog stana što lokaciji daje autohton ugođaj. Kamin u prizemlju su vlasnici sami izradili prema vlastitom dizajnu.

Svi detalji i komadi namještaja dopremili su sami vlasnici sa svojih europskih putovanja dok je čitava kuća uređena u stilu britanske ladanjske kuće. Namještaj je kombinacija Ikeinih i unikatnih komada, a detalji i ukrasi na zidu su suveniri doneseni s mnogobrojnih putovanja. Osim što zagrebačka obitelj u ovoj kući uživa gotovo svaki slobodan vikend ona je često lokacija mnogobrojnih druženja s prijateljima.

 

 

 

 

 

 

Ivana Niskota

(dekorum.hr)

Objavljeno: 11.06.2014. u 11:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p