DIZAJN I ARHITEKTURA

Zavirite u prvi butik Victorije Beckham

Poznata dizajnerica otvorila je vrata svoje trgovine u Londonu


Nakon višemjesečnih priprema, Victoria Beckham sutra će napokon otvoriti svoju prvu dizajnersku trgovinu na londonskom Dover Streetu, a prije nego ugosti svoju vjernu publiku, poznata britanska dizajnerica povela je predstavnike modnih medija u razgled dućana.

Njena modna oaza proteže se na tri kata i na trenutke podsjeća na suvremenu umjetničku galeriju, a ne na tipični dizajnerski butik. Razlog tome je autor dizajna interijera, arhitekt Farshid Moussavi, koji potpisuje Muzej suvremene umjetnosti u Clevelandu. Ovaj moderni prostor, u kojem se miješaju drvo, staklo i čelik, minimalističkog je duha i pohranjuje Victorijine ready-to-wear kolekcije, kao i linije modnih dodataka. Osim toga, standardne blagajne zamijenjene su iPadovima, kako bi shopping iskustvo njenih klijenata dobilo ekskluzivnu notu.

O svom prvom butiku, Victoria je otkrila sljedeće: „Za svoj prodajni prostor htjela sam nešto konceptualno, ali istovremeno toplo i ugodno. Htjela bih da se svi osjećaju dobrodošlo, bez obzira na to žele li nešto kupiti ili samo doći razgledati dizajn dućana.“
H.B.

photo: WWD

Objavljeno: 24.09.2014. u 14:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p