MODA

50 odjevnih komada za posao

Bussines look za novu sezonu

Svi znamo pravila poslovnog dress codea: minica je no-go, čipku ostavi za poslije posla, mrežaste čarape ni u ludilu... ali kako uskladiti trendove s pravilima poslovnog odijevanja? To često bude problem.

Bazični komadi koje morate imati su klasične crne hlače, crni sako, tamna suknja, bijela bluza te cipele na visoku i nisku petu. Imate li te komade, lako ćete ih podići pomoću trendovskih komada.

Pringle of ScotlandZara

Standardne kombinacije tamnih hlača ili suknje i bluze već nakon prvog tjedna idu na živce, ali ipak ne biste željeli ući u sukob sa šefom zbog haljine s neobičnim izrezom. Sva sreća pa su ove sezone trendovi na vašoj strani!

Počnimo sa sedamdesetima! Hlače visokog struka i širokih nogavica, karirani sakoi, široke suknje do polovice lista... sve su to komadi koji su u trendu, a koji izgledaju pristojno na radnom mjestu. Čak je i trendovska bež boja prikladna za ured, a vi samo morate pripaziti da ne bude prozirna.

ASOSZara

Floralni print neka bude u decentnim nijansama, umjesto u žarkim i možete se priključiti drugom trendu. Žarke boje radije kombinirajte s gore spomenutim klasičnim poalovnim komadima ili ih sačuvajte za etui haljine koje su idealan poslovni odabir za proljeće.

Stella McCartneyJigsaw

Asesoari mogu biti upečatljivi, ali i tu pripazite. Izbjegavajte detalje koji mnogo svjetlucaju ili mogu izazvati nedoumice poput lubanja, kostiju i sličnih obilježja. Radije nosite floralne ili geometrijske printeve i nakit. Cipele ove sezone imaju tzv. blok petu u kojoj je mnogo lakše hodati nego u klasičnim stiletto potpeticama, pa ako dosad niste znali hodati u petama, sada je pravo vrijeme da naučite!

Borina Kopčić

foto: InStyle, Polyvore

Objavljeno: 13.01.2011. u 13:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p