MODA

Carine Roitfeld zabranjen ulaz na Balenciagu!

Modna kuća bojkotira francuski Vogue

Da zabrana dolaska na reviju, točnije izostanak pozivnice za istu, nije samo boljka zvjezdica s B liste dokaz je i jedna od najmoćnijih svjetskih urednica Carine Roitfeld, a kojoj je (zajedno s njezinom ekipom) zabranjen ulaz na ovosezonsku reviju modne kuće Balenciaga.

Iako se već neko vrijeme nagađa o lošem odnosu francuskog Voguea i ove modne kuće, glasine su potvrđene jučer izostankom ključne figure francuske mode iz prvog reda Balenciagine revije.

Ukoliko Vam cijela strka oko nedolaska nije jasna, zamislite da se Wintour ne pojavi na reviji Oscara De la Rente koji je br.1. dizajner princeza s Park Avenije. To se vjerojatno neće dogoditi jer je Wintour dovoljno moćna da mijenja ne samo rasporede nego i kolekcije nekih od najutjecajnijih modnih kuća, ali pokušajte zamisliti samo usporedbe radi

Novinari su doslovno zaskočili Roitfeld na reviji modne kuće Nina Ricci te je izjavila: „Na crnoj smo listi. To je velika šteta, pogotovo s obzirom da je to francuska kuća. Nadam se da je ovo privremena situacija".

Balenciaga je otišla i korak dalje te je francuskom Vogue zabranjen pristup u njihov fundus: „Ne posuđuju nam odjeću za snimanja" - nadodala je Roitfeld.

Iako nitko još ne zna točan uzrok prekida suradnje, jasno je kako francuskom Vogeu nije svejedno ostati bez potencijalnog oglašivača, pogotovo u vrijeme globalne financijske krize.

Što se naše scene tiče, nismo upoznati (barem ne javno) o zabrani dolaska nekim modnim urednicima. Posljednji „skandalčić" izbio je kada se određeni hrvatski stilist odbio maknuti iz prvoga reda na jednoj modnoj manifestaciji, iako po riječima organizatora nije imao pozivnicu za reviju koja je bila na rasporedu.

A.P.

 

Objavljeno: 05.03.2010. u 22:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p