MODA

Gisele Bundchen se pobunila protiv Photoshopa

Manekenka želi da modeli na fotografijama izgledaju prirodno
Slavna manekenka Gisele Bundchen ovih je dana izrazila želju da više modnih fotografa prigrli prirodniji look modela kada snimaju reklamne kampanje, sugerirajući im da prihvate ženske nesavršenosti i počnu se kloniti pretjeranog retuširanja slika, koje naposljetku rezultira umjetnim i prilično nerealnim izgledom većine modela današnjice.

Kao najmoćniji model na svijetu, 32-godišnja Gisele cijelu svoju karijeru snima high fashion kampanje, no u pamćenju će joj sasvim sigurno zauvijek ostati njen posljednji angažman, odnosno kampanja koju je snimila za jeans brand BLK DNM.

Zgodna Brazilka blisko je surađivala s kreativnim direktorom branda, Johanom Lindebergom, koji se ujedno našao iza objektiva fotoaparata i snimio Gisele u biranim komadima od trapera. Gisele je nakon snimanja nahvalila njegovu opuštenu i prizemljenu tehniku, a Lindeberg je slavnu manekenku uspio nagovoriti da mu pozira bez make upa i frizure te je čitavo snimanje trajalo tek dva sata.

"Zbilja mi se svidio njegov pristup jer mislim da bi žene u ovakvim kampanjama morale izgledati stvarno, a to se danas na modnim fotografijama više ni ne događa. Mi smo žene i toliko smo drugačije jedna od druge. Naše nesavršenosti su ono što nas čini jedinstvenima i lijepima. Lindeberg to shvaća i ne pokušava me retuširati i učiniti nekom drugom osobom," rekla je nakon snimanja Gisele, koju nam tek preostaje vidjeti u njenom prirodnom izdanju.


H.B.
Photo: BLK DNM

Objavljeno: 25.05.2013. u 17:05

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p