MODA

Hedi Slimane raskinuo s kućom Colette zbog ove majice

Prekid poslovne suradnje duge 15 godina

Da Hedi Slimane ima osjetljiv ego, šira publika je imala prilike saznati iz njegovih javnih prepirki s kolegama iz modne industrije, a nakon što ga je prozvala Cathy Horyn, kreativni direktor Saint Laurenta našao se osobno uvrijeđen potezom uglednog pariškog concept butika Colette.

Naime, pariški Colette u prodaju je pustio parodične majice s natpisom 'Ain't Laurent Without Yves', na koje je modna kuća Saint Laurent reagirala sa zamolbom da se maknu iz njihove službene online trgovine. Kreativna direktorica kuće Colette, Sarah Andelman, uslišala im je želju i pokušala se riješiti ostatka majica kroz prodaju u dućanu, zbog čega je Saint Laurent odlučio raskinuti dugogodišnju suradnju i optužiti Colette da prodaje krivotovrenu robu koja ozbiljno šteti njihovom brandu.

Naravno, iza cijele ove priče krije se Hedi Slimane, koji je Coletteu potom otkazao narudžbu proljetne kolekcije (koja bi Saint Laurentu uprihodila 285,738 dolara), maknuo Sarah Andelman s liste uzvanika na reviju i zabranio robnoj kući da prodaje kopije indie magazina Document u kojem se pojavljuju njegove fotografije.

 

H.B.

Photo: Colette

 

Objavljeno: 03.10.2013. u 17:23

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p