HRVATSKA MODA

3/33 - nova Maks kolekcija za hladnu sezonu

Saša Maksimiljanović predstavlja modele osmišljene iz 33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne

Nova kolekcija brenda MAKS zagrebačke dizajnerice Saše Maksimiljanović od danas je u prodaji u concept storeu Hysteria u Teslinoj ulici. Radi se o kolekciji za aktualnu sezonu jesen-zima 2017/2018, idealnoj za ovo jesensko vrijeme. Nova kolekcija osmišljena je iz 33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne i predstavlja nam Sašino avangardno viđenje mode za nadolazeće hladne dane. 

Kolekcija naziva 3/33 premijerno je prikazana prošle sezone na CUBE showroomu u Parizu te zadobila izvrsne kritike. 33 ideje, 33 crteža i 33 nijanse crne, iz kojih je osmišljena kolekcija, imaju 3 zajedničke smjernice koje se najviše ističu u ovoj kolekciji: priča boja, funkcionalnost dizajna i dosljednost – budi svoja. Svaka od tih smjernica zastupljena je u svakom detalju i komadu odjeće nove MAKS kolekcije. Kolekcija je predstavljena vrlo mističnim i hladnim fotografijama koje potpisuje Zvonimir Ferina.

„I ovoga puta napravili smo fotografije koje naglasak stavljaju isključivo na odjeću, a ne na samu osobu. Iz tog razloga dosta su mistične i hladne, ali kao takve baš odgovaraju i godišnjem dobu kojem su namijenjene. Ovo nije klasična kampanja već image fotografije koje su više u formi look booka, kako bi se modeli mogli što bolje vidjeti. Fotografije prikazuju samo dio bogate kolekcije koja sadrži multidimenzionalne kapute, majice, hlače, haljine, košulje, tunike te bi.bi nakit“, objasnila je Saša Maksimiljanović.

Nova MAKS kolekcija sadrži modele koje kombiniranjem daju modnu igru slojevitosti te donose vrhunski odnos spojivog s nespojivim, prozirnog s neprozirnim, mekanog s krutim, asimetričnog nesklada i modnog sklada. Materijali koji prevladavaju su prirodni, te u kolekciji prevladava pamuk, vuna, mako, te keper i flis.

Nova kolekcija brenda Maks u prodaji je u koncept dućanu Hysteria u Teslinoj 9 u Zagrebu, u Electryclady Land Design-u u Beogradu, u Studiu 183 u Berlinu, te sredinom mjeseca i u Petlja Concept Store-u u Ljubljani.

Foto: Zvonimir Ferina

Objavljeno: 11.09.2017. u 09:50

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p